Kokos bacon + andere plantaardige bacon varianten

Kokos bacon? Jazeker! Kokossnippers zijn ideaal om een rokerige baconsmaak op te nemen. In de oven worden ze crispy en is dan een ideale topping voor over salades, in stamppotten, voor een crunch in je sandwich of gewoon als snack! Kijk onderaan voor nog meer plantaardige bacon varianten. 

Ingrediënten

  • 75 gram kokossnippers *
  • 1 tablespoon/15 ml. sojasaus
  • 1 tablespoon/15 ml. liquid smoke **
  • 1 tablespoon/15 ml. maple syrup

* onder andere verkrijgbaar in de supermarkt zoals deze en ook bij de Tuinen kun je deze kopen

** dit is een vloeibaar goedje dat gerechten een rokerige smaak geeft. Je kunt het online kopen en in sommige natuurvoedingswinkels. Kun je er niet aan komen? Je kunt het ook vervangen door gerookt paprikapoeder of Tabasco Chipotle pepper sauce, dat je in veel supermarkten kunt kopen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat of bakblik met bakpapier. Meng de sojasaus, liquid smoke en maple syrup. Voeg de kokos toe en meng. Stort de kokos op het bakpapier en spreid uit. Bak 6 – 12 minuten, schep halverwege om. Haal uit de oven en laat een minuut of 10 staan zodat het wat harder wordt.

Nog meer plantaardige varianten van bacon?

Facon bacon – dit is wat mij betreft de áller áller beste vervanger voor bacon strips. Op basis van rijstvellen!

Tempeh bacon – op basis van tempeh en erg lekker als topping op een pizza zoals ik hier deed:

Bloemkoolpizza met tempeh bacon

of in een wrap zoals deze:

Bietentortilla met hummus en tempeh bacon

Hot coco choco

Hot coco choco

Een echte lekkere comfort drink: warme kokosmelk met extract van cacao nibs en kokos ...
Zelf pitabroodjes maken

Zelf pitabroodjes maken

Voor veel dingen geldt: zelf maken is zoveel lekkerder. En dat gaat zeker op voor deze pitabroodjes. Deze broodjes zijn heerlijk: luchtig van binnen en dun en krokant van buiten. Het is niet veel werk, hou er alleen rekening mee dat het deeg 4 uur moet rijzen voor je er ...
Peanut butter cups

Peanut butter cups

Vele jaren geleden proefde ik voor het eerst de combinatie pindakaas en chocolade tijdens een vakantie in Amerika. Daar is het peanut butter chocolate everything, zoals in de bekende Reese's Peanut Butter Cups: platte ronde schijven chocolade gevuld met pindakaas. Zo lekker! Ik besloot ze thuis na te maken en dat ...
Kaneelbroodjes van banaan

Kaneelbroodjes van banaan

Dit geniale recept voor een gezonde versie van cinnamon buns, oftewel kaneelbroodjes kwam onlangs voorbij op Pinterest. Zodra ik het zag wilde ik het meteen proberen: wat een goed idee, zou dit lekker zijn? ...
Chai tea latte

Chai tea latte

Eén van mijn favoriete drankjes is chai tea latte. Ooit voor het eerst geproefd bij Starbucks en sindsdien ben ik er dol op en heb ik vele versies gemaakt zoals deze. Deze chai latte maak je snel en is goed voor 2 flinke mokken ...
Valentijnsdag: bladerdeeg hartjes met jam

Valentijnsdag: bladerdeeg hartjes met jam

Een eenvoudige maar lekkere én romantische snack of onderdeel van het Valentijnsontbijt: hartjes van bladerdeeg met aardbeienjam! Natuurlijk kun je ook variëren met andere soorten jam ...
Zelf popcorn maken

Zelf popcorn maken

Weinig zo lekker als op de bank een grote schaal popcorn wegeten bij een spannende serie of film. In de supermarkt kun je terecht voor vele soorten kant en klare popcorn en van die papieren zakken die je in de magnetron kunt doen. Geloof me: heb je eenmaal zelf popcorn ...
Chia pudding met mango

Chia pudding met mango

Chiazaadjes zijn supergezond: boordevol omega 3 vetzuren, proteïne en ijzer. Maar liefst 3 keer zoveel ijzer dan in spinazie. Eat this, Popeye!  ...
Salted pindakaas chocolade bonbons

Salted pindakaas chocolade bonbons

Heerlijke bonbons van pure chocolade gevuld met een pindakaas vulling ...
Pasteibakjes

Pasteibakjes

Wist je dat je pasteibakjes in een handomdraai zelf kunt maken? Lekker met zelfgemaakte champignon ragout! ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer