Vega pulled pork

Pulled pork is een gerecht uit de Verenigde Staten, waarbij varkensvlees voor een langere tijd op lage temperatuur wordt gebraden. Door dit trage proces wordt het vlees erg mals en kan het na het koken uit elkaar getrokken worden: vandaar de naam “pulled” pork. Ik maakte een vega versie waarbij geen varkentje aan te pas komt: deze variant is op basis van oesterzwammen! Hou er wel rekening mee dat het goedje een nachtje de tijd nodig heeft om te marineren.

Ingrediënten
oesterzwammen
barbecuesaus – kijk hier voor een lijst met sauzen die vegetarisch zijn
broodjes
komkommer (optioneel)

Benodigdheden
vork
plastic ziploc zakje

Bereidingswijze
Maak van de oesterzwammen ‘pulled oesterzwammen’ sliertjes door er een vork over heen te trekken in de lengte. Doe ze allemaal in de ziploc zak, giet er een flinke scheut barbecuesaus bij en knijp voorzichtig met je handen in het zakje tot alle sliertjes bedekt zijn met de saus. Sluit het zakje en leg een nachtje in de koelkast zodat de smaak goed kan intrekken. Verhit wat olie in een anti-aanbakpan en bak de pulled oesterzwammen voor een paar minuten, blijf goed roeren zodat ze niet aanbranden. Zet dan het vuur laag en laat een klein kwartiertje zachtjes bakken. Beleg de broodjes met de pulled oesterzwammen en eventueel schijfjes komkommer.

Vega pulled pork

Vega pulled pork

Vega pulled pork

Vega pulled pork

Vega pulled pork

Vega pulled pork

Vega pulled pork

Dit gerecht is één van de drie gerechten die ik maakte met oesterzwammen, klik hieronder om meer te zien.

3-keer-lekker-vega-met-oesterzwammen
1. MIE MET PADDENSTOELEN | 2. VEGA PULLED PORK | 3. BRUCHETTA MET PADDENSTOELEN

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Anne

    Oh wat ziet dit er super goed uit Suzanne, ik ga dit zeker onthouden om ook eens te maken!

    14 augustus 2016 at 13:17
  • Reply Mariska

    Zoooo lekker, en ook gemakkelijk;)

    3 maart 2019 at 10:47
  • reageer