Bruchetta met paddenstoelen en geroosterde knoflook

Een variant op de traditionele bruchetta met tomaat.

Ingrediënten
1 stokbrood
olijfolie
bolletje knoflook
1 los teentje knoflook
300 gram oesterzwammen, grof fijngesneden
300 gram kastanjechampignons- grof fijngesneden
Italiaanse kruiden, gedroogd
balsamico azijn, flinke scheut
zout
zwarte peper
citroensap
verse peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Pel de bol knoflook, maar zorg dat ze teentjes aan elkaar vast blijven zitten. Snij de topjes van de teentjes af en zet in een ovenvast schaaltje. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en rooster 30 – 35 minuten in de oven. Snij het stokbrood in plakjes en leg deze op het rooster van de oven. Bestrijk met een bakkwastje met olijfolie en bak een minuut of 10 in de oven tot de broodjes beginnen te kleuren. Snij het teentje knoflook doormidden en wrijf over de plakjes stokbrood. Verhit wat olie in een wok en bak de paddenstoelen, geroosterde knoflook, Italiaanse kruiden en een flinke scheut balsamico azijn tot het meeste vocht is verdampt. Zet het vuur uit en voeg een scheutje citroensap toe en roer door. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de stokbroodjes en bestrooi met verse peterselie.

Bruchetta met paddenstoelen en geroosterde knoflook

Bruchetta met paddenstoelen en geroosterde knoflook

Bruchetta met paddenstoelen en geroosterde knoflook

Bruchetta met paddenstoelen en geroosterde knoflook

Bruchetta met paddenstoelen en geroosterde knoflook

Bruchetta met paddenstoelen en geroosterde knoflook

Bruchetta met paddenstoelen en geroosterde knoflook

Bruchetta met paddenstoelen en geroosterde knoflook

Bruchetta met paddenstoelen en geroosterde knoflook

Bruchetta met paddenstoelen en geroosterde knoflook

Bruchetta met paddenstoelen en geroosterde knoflook

Bruchetta met paddenstoelen en geroosterde knoflook

Bruchetta met paddenstoelen en geroosterde knoflook

Bruchetta met paddenstoelen en geroosterde knoflook

Dit gerecht is één van de drie gerechten die ik maakte met oesterzwammen, klik hieronder om meer te zien.

3-keer-lekker-vega-met-oesterzwammen
1. MIE MET PADDENSTOELEN | 2. VEGA PULLED PORK | 3. BRUCHETTA MET PADDENSTOELEN

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Marion

    Het water loopt me door de mond….

    13 augustus 2016 at 13:29
  • reageer