3 x lekker vega met oesterzwammen + winactie

Dit artikel bevat een vegetarisch recept. Alle recepten die geplaatst zijn na 1 april 2017 zijn 100% vegan.

Oesterzwammen, ik vind ze zo lekker! Ze zijn vol van smaak en je kunt ze in vele gerechten verwerken. In dit artikel vertel ik je er meer over en laat je 3 vegetarische maaltijden zien die ik er mee heb gemaakt én maak je kans op een lekker vega snack-pakket van de producent van de oesterzwammen.

Oesterzwammen zijn paddenstoelen die hun naam danken aan de vorm, die op een schelp lijkt. Sinds 1980 wordt deze paddenstoel in Nederland gekweekt. Paddenstoelen zijn een ideaal onderdeel van de vegetarische/vegan maaltijd, omdat ze naast eiwitten, mineralen, eiwitten, die als goede vervanger voor dierlijke eiwitten kunnen dienen.

Ik mocht bijzondere oesterzwammen proberen: op koffiedik gekweekte. In de kwekerij van Gro-Holland wordt er gekweekt op een substraat van voornamelijk koffiedik en nog enkele organische ingrediënten en sporen van paddenstoelen. In een zak blijft dit mengsel enkele weken broeien, waarna witte dradenvorming zichtbaar wordt. Na zes weken worden aan het uiteinde van de draden en buiten de zak de paddenstoelen zichtbaar. Een mooi én duurzaam proces, want de koffiedik waarop gekweekt wordt wordt verzameld uit koffiemachines en getransporteerd naar de kwekerij.

GRO Holland

Wist je dat oesterzwammen op zichzelf al een heerlijke en gezonde snack zijn? Bak ze even kort in de koekenpan in wat (olijf)olie, bestrooi met peper en zout en je eet je vingers er bij op. Simpel, maar zo lekker!

win-actie

Van de producent van de oesterzwammen mag ik via Wat eet je dan wel een vega oesterzwammen snackpakket weggeven.

snacks Winactie

Wil jij kans maken op een box gevuld met kroketten, bitterballen, ragoutbroodjes, hamburgers en ovenkroketjes? Doe dan mee via Facebook en/of Instagram en laat weten met wie jij deze lekkere vega snacks zou willen eten en tag die persoon. Meedoen kan tot en met zondag 21 augustus 2016, 23.59 uur. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Wat eet je dan wel review

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

6 reacties

 • Reply chucky1012

  De video staat op privé en is hier niet te zien dus ook niet op yt..
  Ik doe graag mee met deze leuke winactie 😉
  Op fb: Homemadepicturemania Sao Nonac

  Op instagram: @chucky1012

  Xoxo

  13 augustus 2016 at 11:47
  • Reply Suzanne

   Oops, die stond nog op prive inderdaad, als het goed is kun je het filmpje nu zien. Thanks voor het melden! 🙂 En leuk dat je mee doet, succes!

   13 augustus 2016 at 12:00
 • Reply Ineke

  Ik ben ook dol op allerlei soorten paddestoelen en zwammen. Ik koop ook vaak gedroogde paddestoelen bij de chinese winkel. Vooral de zwarte zwam vind ik heel lekker, lekker stevig en smaakvol. En zo handig te bewaren ook. Alleen op tijd laten wellen, dat dan weer wel. 😉

  Ik wil ook graag kans maken op het pakket maar heb geen Facebook of Instagram, wellicht wil je een uitzondering maken? Mijn beste vriend is ook dol op vega en vegan eten, dus we koken vaak voor elkaar. Met hem zou ik deze snackjes graag eten. 😉

  13 augustus 2016 at 13:19
  • Reply Ineke

   Bedankt voor je reactie…

   17 augustus 2016 at 16:44
   • Reply Suzanne

    Excuses Ineke, ik had deze over het hoofd gezien! Aan deze winactie kun je alleen via Facebook en Instagram meedoen.

    17 augustus 2016 at 16:46
 • Reply Marion

  Nou, dat ziet er heerlijk uit. Ik kan zelf niet zo heel goed koken, maar mijn man des te beter. Hij is helemaal thuis in de wereld van de champignons. Uh, paddestoelen. Ik weet het verschil niet eens. Erg, hè? Ik ga een gokje wagen en doe mee via fb en Instagram. Leuk!

  13 augustus 2016 at 13:39
 • reageer