Kokos bacon? Jazeker! Kokossnippers zijn ideaal om een rokerige baconsmaak op te nemen. In de oven worden ze crispy en is dan een ideale topping voor over salades, in stamppotten, voor een crunch in je sandwich of gewoon als snack! Kijk onderaan voor nog meer plantaardige bacon varianten.
Ingrediënten
75 gram kokossnippers *
1 tablespoon/15 ml. sojasaus
1 tablespoon/15 ml. liquid smoke **
1 tablespoon/15 ml. maple syrup
* onder andere verkrijgbaar in de supermarkt zoals deze en ook bij de Tuinen kun je deze kopen
** dit is een vloeibaar goedje dat gerechten een rokerige smaak geeft. Je kunt het online kopen en in sommige natuurvoedingswinkels. Kun je er niet aan komen? Je kunt het ook vervangen door gerookt paprikapoeder of Tabasco Chipotle pepper sauce, dat je in veel supermarkten kunt kopen.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat of bakblik met bakpapier. Meng de sojasaus, liquid smoke en maple syrup. Voeg de kokos toe en meng. Stort de kokos op het bakpapier en spreid uit. Bak 6 – 12 minuten, schep halverwege om. Haal uit de oven en laat een minuut of 10 staan zodat het wat harder wordt.
Nog meer plantaardige varianten van bacon?
Facon bacon – dit is wat mij betreft de áller áller beste vervanger voor bacon strips. Op basis van rijstvellen!
Tempeh bacon – op basis van tempeh en erg lekker als topping op een pizza zoals ik hier deed:
Aquafaba: misschien heb je er wel eens van gehoord: het is het vocht uit bijvoorbeeld een blik kikkererwten. Met dit goedje kun je allerlei vegan dingen maken, van meringues tot koekjes, en van chocolade mousse tot aan...mayonaise! Ik vond deze mayo heel geslaagd, let wel: het is een zurige variant die je ...
Ik ben dol op chai en probeer graag nieuwe manieren uit om het te maken. Mijn favoriet is toch wel de versie met de zakjes chai in een pannetje melk op het vuur. Bij Marks and Spencers (momenteel in Amsterdam en Den Haag) heb je veel voor weinig die ook ...
Supergezond ijs dat je maakt in nog geen tien minuten, zonder ijsmachine en ook nog eens zo lekker dat je je vingers er bij op eet? Jazeker! Je kunt het vervolgens zo gek maken als je zelf wil: toppen met muesli/cruesli, gedroogde kokos, vers fruit, gehakte nootjes of misschien zelfs ...
Chapati is een Indiaas soort brood, dat veel gegeten wordt bij gerechten als curry. Het lijkt op naanbrood, maar het verschil is dat dit chapati brood veel dunner is omdat gist wordt weggelaten, waardoor het niet rijst. Deze chapati is heel makkelijk om te maken met maar 3 ingrediënten! Lekker bij deze ...
Deze gezonde en zeer smaakvolle jam maak je met maar 3 ingrediënten! Omdat chiazaadjes uitzetten in combinatie met vocht heb je geen geleermiddel nodig om deze jam te maken ...
Hele lekkere ontdekking: meng 2-4 tablespoons/30 - 60 ml. gesmolten kokosolie met 2-4 teaspoons/5 - 10 gram cacaopoeder. Let op: de kokosolie mag niet heet zijn. Giet een beetje over een bolletje ijs, mengsel wordt hard en knapperig, zoals ze dat in America Magic Shell noemen. Heerlijk! Ook lekker met ...
geen reacties