De lekkerste friet uit de oven

Ik ben dol op friet. Dunne Franse frietjes, zoete aardappelpatatjes, dikke Vlaamse friet: kom maar door. Ik ontdekte onlangs hoe eenvoudig het is om zelf de lekkerste friet uit de oven te maken. Ik had een grote zak aardappelen in de aanbieding gekocht en had veel over: wat een uitkomst! Lekkere gekruide patatjes in de schil. Zalig!

Ingrediënten voor ongeveer 2 porties
4 medium vastkokende aardappelen
1 teaspoon/5 ml. olijfolie
1 teaspoon (gerookte) paprikapoeder
1/2 teaspoon knoflookpoeder
flinke snuf zwarte peper
zeezout

Wil je de frieten liever niet gekruid maar naturel? Laat dan de paprika en knoflookpoeder achterwege.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 230 graden. Was de aardappelen en droog ze af. Snij de aardappelen in de lengte en vervolgens in parten. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Meng de aardappelparten in een grote kom met de olijfolie, paprika, knoflook en peper. Leg de parten op de bakplaat, zorg dat ze elkaar niet aanraken. Bak de friet 15 minuten, keer ze om en bak ze dan nogmaals 15 minuten. Bestrooi met zeezout en serveer. Lekker met avocado dip.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Vegan marsepein

Vegan marsepein

Vanmiddag maakte ik het voor het eerst zelf marsepein, vegan uiteraard. Wat is dat ontzettend makkelijk om zelf te maken! Ideaal als basis om verder te werken als decoratie op taartjes en gebak bijvoorbeeld.  ...
Vegan kokosbrood (slechts 3 ingrediënten!)

Vegan kokosbrood (slechts 3 ingrediënten!)

Kokosbrood, dat was lang geleden! Nou ja, een poosje terug kocht ik een pakje plantaardig kokosbrood bij de biosuper. Want vrijwel al het kokosbrood dat je in de gemiddelde supermarkt kunt kopen bevat gelatine en/of honing: niet vegan dus! Het plantaardige kokosbrood stelde me teleur, ik liet 'm hier zien ...
Vegan koffiemelk

Vegan koffiemelk

Zoek je een lekkere romige plantaardige koffiemelk? Ik heb een goed recept gevonden. Het is even een werkje, maar dan heb je ook een flinke fles waar je even mee vooruit kunt ...
Chocoladebrokken met rozijnen

Chocoladebrokken met rozijnen

Ik ben dol op de combinatie van chocolade en rozijnen. Helaas zijn chocolade rozijnen uit de winkel meestal niet vegan: ze bevatten vaak schellak om ze een glimmend laagje te geven. Dan maar zelf maken! Deze chocolade brokken, in Amerika 'bark' genoemd zijn ook heel geschikt om mee te variëren ...
Gnocchi

Gnocchi

Heb je wel eens gnocchi gegeten? Ik liet het heel lang links liggen omdat ik het er maar raar uit vond zien. Tot ik het proefde en om was. Wat lekker! Gnocchi is een Italiaanse pasta-soort dat gemaakt wordt van aardappel en meel. Je kunt ze kant en klaar kopen ...
Sneeuw chocolaatjes met slechts 3 ingrediënten!

Sneeuw chocolaatjes met slechts 3 ingrediënten!

Deze feestelijke én super lekkere chocolaatjes maak je met slechts 3 ingrediënten. Leuk voor op tafel met de feestdagen!  ...
Geroosterd roggebrood met hummus en avocado

Geroosterd roggebrood met hummus en avocado

Wat een ontdekking: geroosterd roggebrood! Ik vind het op die manier veel lekkerder dan gewoon zo uit het pakje. Ik heb zowel zwaar roggebrood (vaak de goedkoopste) als de wat duurdere en lichtere roggebrood getoast en vond 't beiden heel geslaagd.  ...
Zoete aardappelpuree

Zoete aardappelpuree

Aardappelpuree kun je ook prima maken met zoete aardappelen. Lekker op zichzelf of als basis voor een stamppot! ...
Vegan roomkaas

Vegan roomkaas

Bij een bagel 'zalm' hoort natuurlijk roomkaas, zoals ik al eerder met de papaya zalm had gedaan. Ik ging op zoek naar een vegan cream cheese recept en kwam hier uit. Wat een onwijs makkelijke manier om zelf roomkaas te maken! De hoeveelheid is wel aan de grote kant, dus ...
Healthy Halloween snacks

Healthy Halloween snacks

Halloween draait traditioneel voornamelijk om snoep. Veel snoep. Ik maakte voor een beetje balans twee lekkere Halloween snacks die heel verantwoord zijn, maar zeker in de smaak zullen vallen bij jong en oud!  ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer