Supersnelle avocadodip

Avocado’s zijn niet alleen lekker, maar ook hartstikke goed voor je. Ik maakte een supersnelle dip ermee én vertel je waarom ze zo gezond zijn!

Deze dip is supersimpel en in een paar minuten klaar. Je kunt naar smaak nog wat verse kruiden toevoegen, zoals koriander. Ik vond ‘m zo al prima! Lekker bij friet, gebakken aardappeltjes of in een buddha bowl.

Ingrediënten
2 avocado’s
sap van 1 limoen
4 tablespoons/60 ml. plantaardige melk
peper
zout
rode chilivlokken

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten behalve de rode chilivlokken in een blender of keukenmachine. Doe de dip in een schaaltje en bestrooi met de chilivlokken.

Fruit
In tegenstelling tot wat je zou denken is de avocado officieël geen groente maar fruit! Zo bevat het veel vezels, draagt het bij aan verlaging van cholesterol en remt het het verouderingsproces, om maar een paar voorbeelden te noemen. En de avocado bevat veel vetten die goed voor je zijn.

Voordeliger
Avocado’s kun je voordeliger in een zak kopen dan per stuk. Om ze sneller te laten rijpen kun je ze in een zak doen samen met een banaan.

Dol op!
Ik ben dol op avocado’s en wanneer je Wat eet je dan wel vaker bezocht hebt, zal je dit vast niet ontgaan zijn. Ik maakte er zoal onderstaand lekkers mee:

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer