Ken je ‘m nog? De wrap trend uit 2021 waarbij je een wrap aan één kant voor de helft insneed en vervolgens belegde en dichtvouwde? Ik maakte meerdere heerlijke versies zoals deze. Dit is nu echt zo’n food hype die werkelijk de moeite is om nog eens te maken. En nog eens, en nog eens en nog eens!
Groenteburger
Voor deze gevulde wrap sandwich gebruikte ik een groenteburger, deze is er van verschillende huismerken van supermarkten. Je kunt natuurlijk ook voor een andere burger kiezen zoals:
- vegan hamburger
- vegan krokante kipburger
- bietenburger
- zoete aardappelburger
- falafelburger
Wraps
Ook met de wraps kun je variëren, ik koos voor een standaard naturel tortilla wrap. Maar je kunt ook kiezen uit bijvoorbeeld:
- volkoren tortilla wrap
- paprika chili wrap
- wortel veggie wrap
- bieten veggie wrap
- tomaat veggie wrap
Gevulde wrap sandwich
- Genoeg voor: 1 persoon 1x
Ingrediënten
Scale
- 1 tortilla wrap
- olijfolie om te bakken
- 1 groenteburger of burger naar keuze
- 1 eetlepel hummus
- paar blaadjes verse spinazie
- 2 eetlepels geraspte witte kool en wortel
- 3 dunne plakjes tomaat
- 2 plakjes avocado
- 2 theelepels vloeibare tahin (sesampasta)
Bereidingswijze
- Verwarm de wrap aan beide kanten in een koekenpan voor ongeveer 15 seconden.
- Bak de groenteburger in wat olijfolie in een koekenpan aan beide kanten goudbruin.
- Snij de wrap aan één kant van de wrap voor de helft in met een mes.
- Verdeel een laagje hummus over één kwart van de wrap.
- Leg er wat geraspte witte kool en wortel op.
- Verdeel blaadjes verse spinazie over één kwart van de wrap.
- Verdeel plakjes tomaat over één kwart van de wrap.
- Leg de burger op de overgebleven kwart van de wrap en leg er plakjes avocado op.
- Vouw de wrap twee keer en garneer met tahin.
geen reacties