Kokos pistache bites

Deze bites zijn lekker bij de koffie of thee, maar ook als verantwoorde snack om mee te nemen voor onderweg.

Ingrediënten voor 24 stuks
1/4 cup/25 gram geraspte kokos
2 tablespoons/30 gram pistachenootjes, ongebakken en ongezouten en gepeld
1 1/2 cups/125 gram All Bran (ontbijtgranen)
2 tablespoons/30 ml. kokosolie, gesmolten en extra om in te vetten
2 tablespoons/30 ml. agave siroop

Benodigdheden
bakkwastje, om in te vetten
keukenmachine
mini muffin bakvorm, bijvoorbeeld deze

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 140 graden. Vet de bakvorm licht in met een beetje kokosolie. Meng de geraspte kokos, pistachenootjes en All Bran in de keukenmachine tot een grof mengsel, niet te fijn! Doe dit mengsel in een kom en roer de kokosolie en agavesiroop er door. Verdeel het mengsel over de muffin bakvorm en druk goed aan. Bak voor 25 minuten en laat afkoelen. Zet vervolgens 2 uur in de koelkast en verwijder de bites uit de bakvorm.

Variatietip
Doop de bites door de helft in gesmolten chocolade.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer