De lekkerste friet uit de oven

Ik ben dol op friet. Dunne Franse frietjes, zoete aardappelpatatjes, dikke Vlaamse friet: kom maar door. Ik ontdekte onlangs hoe eenvoudig het is om zelf de lekkerste friet uit de oven te maken. Ik had een grote zak aardappelen in de aanbieding gekocht en had veel over: wat een uitkomst! Lekkere gekruide patatjes in de schil. Zalig!

Ingrediënten voor ongeveer 2 porties
4 medium vastkokende aardappelen
1 teaspoon/5 ml. olijfolie
1 teaspoon (gerookte) paprikapoeder
1/2 teaspoon knoflookpoeder
flinke snuf zwarte peper
zeezout

Wil je de frieten liever niet gekruid maar naturel? Laat dan de paprika en knoflookpoeder achterwege.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 230 graden. Was de aardappelen en droog ze af. Snij de aardappelen in de lengte en vervolgens in parten. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Meng de aardappelparten in een grote kom met de olijfolie, paprika, knoflook en peper. Leg de parten op de bakplaat, zorg dat ze elkaar niet aanraken. Bak de friet 15 minuten, keer ze om en bak ze dan nogmaals 15 minuten. Bestrooi met zeezout en serveer. Lekker met avocado dip.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

PB jelly bananen

PB jelly bananen

Een supersnel en lekkere tussendoortje: bananen met pindakaas en jam! Zo gemaakt en handig om in de vriezer te hebben ...
Chocoladenestjes

Chocoladenestjes

Supersnel en lekker no-bake recept voor de paasdagen! Deze chocoladenestjes met marsepeinen paaseitjes zijn supersimpel om te maken en zo feestelijk! ...
Pizzarolletjes

Pizzarolletjes

Zoek je een lekker en makkelijk hartig hapje? Maak dan deze pizzarolletjes! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig ervoor. Leuk om te maken met kinderen! ...
Vegan banketletter

Vegan banketletter

Dit is één van de meest eenvoudige recepten die er bestaan, maar het resultaat is zo smaakvol en lekker. Het brengt me terug naar vroeger, naar de spanning voor pakjesavond met warme chocolademelk en zo'n flink stuk banketletter. Nu anno 2023 maak ik 'm zelf, helemaal plantaardig met maar een ...
Vegan ijstaart

Vegan ijstaart

Werd bij jou thuis vroeger het kerstdiner ook steevast afgesloten met een flink stuk Vienetta? Dé ijstaart der ijstaarten met romig vanille ijs en knapperige chocolade, die nog altijd verkrijgbaar is maar helaas niet vegan. Geen probleem: deze versie maak je heel makkelijk zelf met slechts 4 ingrediënten en wat ...
Vegan speklapjes

Vegan speklapjes

"Waarom moet het er zo uit zien als vlees?" Het is naast "wat eet je dan wel?" één van de meest gestelde vragen die ik krijg over mijn vegan lifestyle. Het antwoord lees je in dit artikel én mijn recept voor heerlijke vegan speklapjes. Superlekker voor bij een stamppot! ...
Choco bananen met geroosterde hazelnoot

Choco bananen met geroosterde hazelnoot

Geloof het of niet, maar ik vind dit nog lekkerder dan een (uiteraard vegan) Magnum: een banaan omhuld met plantaardige melkchocolade en knapperige geroosterde hazelnoten. Makkelijk om te maken en zo lekker! ...
Chocolade fudge met hazelnoten

Chocolade fudge met hazelnoten

Supersimpele en heel lekkere fudge op basis van pure chocolade en hazelnoten. Om je vingers bij op te eten! ...
Vlaatjes (4 ingrediënten!)

Vlaatjes (4 ingrediënten!)

Geen vlaaitjes maar supersnelle vegan taartjes met plantaardige vla. Ik noem ze vlaatjes! En ze zijn zo lekker. Met slechts 4 ingrediënten en korte bereidingstijd ...
Watermeloen frietjes - TikTok ontdekkingen #37

Watermeloen frietjes – TikTok ontdekkingen #37

In deze serie probeer ik hacks uit die ik op TikTok heb gezien. Deze keer zijn de frietjes van watermeloen met aardbeiendip aan de beurt! ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer