Sneeuw chocolaatjes met slechts 3 ingrediënten!

Deze feestelijke én super lekkere chocolaatjes maak je met slechts 3 ingrediënten. Leuk voor op tafel met de feestdagen! 

Ingrediënten
400 gram pure chocolade
blik kokosmelk van 400 ml. (geen light!)
poedersuiker

Bereidingswijze
Schenk de helft van de kokosmelk in een pan en verwarm tot het bijna kookt. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade in stukjes toe. Roer tot de chocolade is gesmolten en voeg dan de rest van de kokosmelk toe. Laat afkoelen en schenk dit mengsel in een bak. Zet het een nachtje in de koelkast. Rol er vervolgens balletjes van en rol deze door poedersuiker. Ik liet de balletjes daarna nog even ronddraaien in een klein zeefje om teveel aan poedersuiker er af te laten vallen. Bewaar in de koelkast.

Variatietips

  • rol de chocolaatjes door geraspte kokos
  • rol de chocolaatjes door fijngemalen gevriesdroogde aardbeien
  • duw bij het rollen van de balletjes een hazelnoot of amandel in de chocolaatjes

De chocolade van Hands Off My Chocolate heb ik opgestuurd gekregen van de fabrikant.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Paarse chips uit de magnetron (geen olie!)

Paarse chips uit de magnetron (geen olie!)

Laatst zag ik in een oude aflevering van Klokhuis hoe je een aardappel omtovert tot krokante chips in de magnetron. Ik probeerde het uit en stond versteld: krokante chips die ook écht heel erg lekker zijn! Ik probeerde na zoete aardappel, wat ook werkt de paarse truffelaardappel. Ook hiermee is ...
Lees verder
Vegan kruidenboter

Vegan kruidenboter

Zelfgemaakt smaakt het lekkerst, en dat geldt absoluut voor deze kruidenboter. Je kunt 'm helemaal naar jouw smaak maken met verschillende kruiden.  ...
Lees verder
Vegan amandelspijs

Vegan amandelspijs

Amandelspijs is hartstikke makkelijk om zelf te maken. Je moet alleen even weten hoe én hoe je het ei vervangt dat in het traditionele recept wordt gebruikt. Ik laat het je in dit artikel zien!  ...
Lees verder
Krokante chips uit de magnetron (geen olie!)

Krokante chips uit de magnetron (geen olie!)

Krokante chips uit de magnetron die ook nog eens heel lekker zijn? Volgens filmpjes op YouTube zoals deze moet het kunnen... Sceptisch maar nieuwsgierig ging ik aan de slag.  ...
Lees verder
Crispy sesam toast

Crispy sesam toast

Crispy sesam toast at ik een tijdje geleden voor het eerst toen ik het een en ander liet thuisbezorgen via Leaf Vegetarian, een vegetarisch restaurant hier in de buurt. Ik bestelde van alles wat waaronder die krokante sesam toast. Ik had ze nog nooit eerder gezien en wilde ze zelf ...
Lees verder
Vegan sesam strooikaas

Vegan sesam strooikaas

Dit is een heerlijke plantaardiger vervanger voor Parmezaanse kaas over pasta's en salades.  ...
Lees verder
Supersnel en healthy vegan frambozen yoghurtijs

Supersnel en healthy vegan frambozen yoghurtijs

Supersnel vegan frambozen ‘yoghurt’ ijs waar je maar twee ingrediënten en een blender of keukenmachine voor nodig hebt. Heel verantwoord en hartstikke lekker!  ...
Lees verder
Broodjes van de BBQ of tosti ijzer (3 ingrediënten!)

Broodjes van de BBQ of tosti ijzer (3 ingrediënten!)

Je komt wel eens van die recepten tegen die zo ontzettend simpel maar tegelijkertijd zo geniaal zijn: dit is er zo één. Wat een ontdekking! Ik kwam dit recept tegen op de website van Albert Heijn en had er eerlijk gezegd een hard hoofd in. Broodjes met 3 ingrediënten. Geen ...
Lees verder
Gebakken oesterzwammen

Gebakken oesterzwammen

Gebakken oesterzwammen, supersimpel maar zo smaakvol! Bak oesterzwammen om en om in wat olijfolie in een koekenpan tot ze bruin kleuren. Bestrooi met peper en zout ...
Lees verder
Healthy Nutella (3 ingrediënten!)

Healthy Nutella (3 ingrediënten!)

Deze Nutella heb ik afgelopen week gemaakt en liet ik alvast voorbij komen op mijn Instagram Stories. Mijn inbox stroomde vol: wat is het recept! Deel het recept, please! Nou, hier is 'ie dan. Maak het vooral, want het is superlekker en heel verantwoord.  ...
Lees verder
Aan het laden...

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer