Sneeuw chocolaatjes met slechts 3 ingrediënten!

Deze feestelijke én super lekkere chocolaatjes maak je met slechts 3 ingrediënten. Leuk voor op tafel met de feestdagen! 

Ingrediënten
400 gram pure chocolade
blik kokosmelk van 400 ml. (geen light!)
poedersuiker

Bereidingswijze
Schenk de helft van de kokosmelk in een pan en verwarm tot het bijna kookt. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade in stukjes toe. Roer tot de chocolade is gesmolten en voeg dan de rest van de kokosmelk toe. Laat afkoelen en schenk dit mengsel in een bak. Zet het een nachtje in de koelkast. Rol er vervolgens balletjes van en rol deze door poedersuiker. Ik liet de balletjes daarna nog even ronddraaien in een klein zeefje om teveel aan poedersuiker er af te laten vallen. Bewaar in de koelkast.

Variatietips

  • rol de chocolaatjes door geraspte kokos
  • rol de chocolaatjes door fijngemalen gevriesdroogde aardbeien
  • duw bij het rollen van de balletjes een hazelnoot of amandel in de chocolaatjes

De chocolade van Hands Off My Chocolate heb ik opgestuurd gekregen van de fabrikant.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Vegan feestdagen #5: geroosterde spruitjes met vegan Parmezaanse kaas

Vegan feestdagen #5: geroosterde spruitjes met vegan Parmezaanse kaas

Lust je geen spruitjes? Dan bedoel je waarschijnlijk de vaak kapot gekookte versie. In dat geval ben ik het met je eens, daar ben ik zelf ook niet dol op. Maar! Probeer deze geroosterde versie uit de oven met vegan Parmezaanse kaas en de kans is heel groot dat je ...
Lees verder
Gepofte rijst met chocolade bites

Gepofte rijst met chocolade bites

Deze vierkantjes met gepofte rijst en chocolade zijn superlekker en eenvoudig om te maken. Te bewaren in de koelkast of vriezer en zo heb je iets lekkers achter de hand voor onverwachte trek of visite! ...
Lees verder
Vegan Feestdagen #3: pommes duchesse

Vegan Feestdagen #3: pommes duchesse

Heerlijk als bijgerecht voor tijdens de feestdagen: pommes duchesse. Deze aardappeltorentjes zijn zelfgemaakt toch het allerlekkerst. En deze variant bak je in de oven, dus geen friteuse voor nodig!  ...
Lees verder
Paarse chips uit de magnetron (geen olie!)

Paarse chips uit de magnetron (geen olie!)

Laatst zag ik in een oude aflevering van Klokhuis hoe je een aardappel omtovert tot krokante chips in de magnetron. Ik probeerde het uit en stond versteld: krokante chips die ook écht heel erg lekker zijn! Ik probeerde na zoete aardappel, wat ook werkt de paarse truffelaardappel. Ook hiermee is ...
Lees verder
Vegan kruidenboter

Vegan kruidenboter

Zelfgemaakt smaakt het lekkerst, en dat geldt absoluut voor deze kruidenboter. Je kunt 'm helemaal naar jouw smaak maken met verschillende kruiden.  ...
Lees verder
Vegan amandelspijs

Vegan amandelspijs

Amandelspijs is hartstikke makkelijk om zelf te maken. Je moet alleen even weten hoe én hoe je het ei vervangt dat in het traditionele recept wordt gebruikt. Ik laat het je in dit artikel zien!  ...
Lees verder
Krokante chips uit de magnetron (geen olie!)

Krokante chips uit de magnetron (geen olie!)

Krokante chips uit de magnetron die ook nog eens heel lekker zijn? Volgens filmpjes op YouTube zoals deze moet het kunnen... Sceptisch maar nieuwsgierig ging ik aan de slag.  ...
Lees verder
Crispy sesam toast

Crispy sesam toast

Crispy sesam toast at ik een tijdje geleden voor het eerst toen ik het een en ander liet thuisbezorgen via Leaf Vegetarian, een vegetarisch restaurant hier in de buurt. Ik bestelde van alles wat waaronder die krokante sesam toast. Ik had ze nog nooit eerder gezien en wilde ze zelf ...
Lees verder
Vegan sesam strooikaas

Vegan sesam strooikaas

Dit is een heerlijke plantaardiger vervanger voor Parmezaanse kaas over pasta's en salades.  ...
Lees verder
Supersnel en healthy vegan frambozen yoghurtijs

Supersnel en healthy vegan frambozen yoghurtijs

Supersnel vegan frambozen ‘yoghurt’ ijs waar je maar twee ingrediënten en een blender of keukenmachine voor nodig hebt. Heel verantwoord en hartstikke lekker!  ...
Lees verder
Aan het laden...

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer