Deze feestelijke én super lekkere chocolaatjes maak je met slechts 3 ingrediënten. Leuk voor op tafel met de feestdagen!
Ingrediënten
400 gram pure chocolade
blik kokosmelk van 400 ml. (geen light!)
poedersuiker
Bereidingswijze
Schenk de helft van de kokosmelk in een pan en verwarm tot het bijna kookt. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade in stukjes toe. Roer tot de chocolade is gesmolten en voeg dan de rest van de kokosmelk toe. Laat afkoelen en schenk dit mengsel in een bak. Zet het een nachtje in de koelkast. Rol er vervolgens balletjes van en rol deze door poedersuiker. Ik liet de balletjes daarna nog even ronddraaien in een klein zeefje om teveel aan poedersuiker er af te laten vallen. Bewaar in de koelkast.
Variatietips
rol de chocolaatjes door geraspte kokos
rol de chocolaatjes door fijngemalen gevriesdroogde aardbeien
duw bij het rollen van de balletjes een hazelnoot of amandel in de chocolaatjes
De chocolade van Hands Off My Chocolate heb ik opgestuurd gekregen van de fabrikant.
Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.
In deze serie probeer ik foodhacks en bijzondere combinaties op het gebied van eten en drinken die ik voorbij zag komen op TikTok. Met deze keer een bagel belegd met zoet en pittig: namelijk honing en sriracha! ...
Deze nieuwe serie met typische Hollandse recepten maar dan vegan trap ik af met een heerlijk gerecht: poffertjes! Wie lust ze niet? Ik ben er echt dol op en heb een heerlijke vegan versie gemaakt. Het ei wordt vervangen door een ingrediënt dat je niet snel zou verwachten ...
Voor de paasdagen heb ik een heerlijk ideetje voor je: chocolade bark met paaseitjes! Bark is het Engelse woord voor schors trouwens, niet te verwarren met barf, wat een heel andere betekenis heeft. Hoe dan ook, je kunt hier volop mee variëren met wat je hebt liggen aan chocolade en ...
In deze serie probeer ik food hacks en recepten uit die ik tegenkom op TikTok. Deze keer werd mijn interesse gewekt door een filmpje van een vrouw die een pannetje water liet zien waarin de twee maïskolven zonder maïs erop liet koken. Het resultaat met een paar toevoegingen: vegan honing! ...
Ik noem het Eton Less: een plantaardige variant van het bekende Engelse toetje Eton Mess. Mocht je dit niet kennen, dit bestaat uit verkruimelde meringues gemengd met slagroom en rood fruit. Het rode fruit bestaat deels uit verse frambozen en deels uit gepureerde frambozen. En de vegan meringues maakte ik ...
Gooi het vocht uit een blik kikkererwten niet weg: je kunt er heerlijke dingen mee maken. Wat dacht je van meringue? In dit artikel laat ik je zien hoe je ze maakt met het vocht dat ook wel aquafaba wordt genoemd. Hartstikke makkelijk, het kost je alleen wat geduld aangezien ...
Wist je dat je met wortels een heel overtuigende plantaardige versie van gerookte zalm kunt maken? Ik doe dat met behulp van liquid smoke, een goedje dat voor de onmisbare rookgeur- en smaak zorgt ...
Kaasfondue als veganist? Geen probleem! Deze plantaardige versie staat in weinig tijd op tafel en is hartstikke lekker! Voor deze kaasfondue gebruikte ik plantaardige geraspte kaas als basis ...
Deze muffins zijn naast tussendoortje heel geschikt als ontbijt-to-go. Ze bestaan uit slechts een handvol ingrediënten, zijn voedzaam en vullen goed en je kunt er allerlei kanten mee op qua toppings en mix-ins ...
geen reacties