Geroosterd Brabants roggebrood met avocado en kikkererwten

Heb je wel eens geroosterd roggebrood geprobeerd? Dat is zo lekker! Mijn favoriet om te roosteren is Brabants roggebrood. Ik maakte deze lekkere combinatie met avocado, geroosterde kikkererwten, cherrytomaatjes en Everything but the bagel seasoning. Om je vingers bij op te eten zo lekker!

Brabants roggebrood

Deze koop ik zelf altijd bij Albert Heijn. Het is stevig roggebrood en is best lang houdbaar. Ik rooster het in het broodrooster. Oberlander en Waldkorn roggebrood zijn ook erg geschikt om te roosteren!

Everything but the bagel seasoning

Dit is een mengsel van witte en zwarte sesamzaadjes, zeezout, gedroogde knoflook, gedroogde ui en maanzaadjes. Ik strooi het over van alles zoals een broodje met gebakken champignons, noodles, pizza en salades. Ik kocht het jaren geleden voor het eerst in Amerika en sindsdien ben ik er dol op. Je kunt het zelf maken zoals ik hier liet zien en in sommige toko’s is het te koop van het merk Badia zoals je hier ziet.

Geroosterde kikkererwten

Als topping gebruikte ik geroosterde kikkererwten. Die zijn lekker, voedzaam en helemaal naar je eigen smaak te bereiden. Wat je overhoudt kun je gebruiken als croutons door een salade of gewoon als snack tussendoor!

Dit heb je nodig: 

  • 1 blik kikkererwten van 400 gram
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 theelepel zout
  • ongeveer 2 theelepels in totaal van specerijen naar smaak zoals paprika, chili, komijn en kerriepoeder. Of gebruik een halve eetlepel van een kant en klare mix zoals Baharat kruidenmix, verkrijgbaar van verschillende merken in de supermarkt.

Zo maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht uit het blik, dit wordt ook wel aquafaba genoemd en kun je veel lekkers mee maken zoals meringues. Kijk hier maar eens!
  • Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
  • Dep de kikkererwten droog en meng met de (olijf)olie, zout en specerijen.
  • Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ongeveer 30 minuten, schep halverwege om.

Geroosterde kikkererwten

Zo stel je het broodje samen: 

  • Rooster het Brabants roggebrood (of roggebrood naar keuze) in een broodrooster.
  • Prak avocado fijn en meng met wat citroensap, peper en zout.
  • Smeer de geprakte avocado op het geroosterde Brabants roggebrood.
  • Verdeel er geroosterde kikkererwten over en vervolgens stukjes cherrytomaat en Everything but the bagel seasoning.

Nog meer lekkere beleg ideetjes?

Rijstwafel met pindakaas en banaan

Rijstwafel met pindakaas en banaan

Eenvoudig maar oh zo lekker: een rijstwafel belegd met pindakaas, banaan en kaneel. Ik vind zelf de 100% pindakaas het lekkerst, deze bestaat zoals de naam al doet niets anders dan pinda's ...
Rijstwafel met amandelpasta, aardbei en kokos

Rijstwafel met amandelpasta, aardbei en kokos

Rijstwafels saai? Welnee! Je moet ze alleen wel lekker beleggen. Wat dacht je van deze fruitige wafel belegd met amandelpasta (of andere notenpasta), verse aardbei en gedroogde kokos? Superlekker! ...
Toast met avocado en tahin

Toast met avocado en tahin

Een heerlijke getoaste boterham met tahin (sesampasta), avocado en geroosterde kikkererwten. Een geweldige combinatie die kan als lunch of met een kop soep als avondmaaltijd! ...
Broodje boerenkoolburger

Broodje boerenkoolburger

Sofine en Jumbo hebben een heel bijzonder product ontwikkeld: de Boerenkoolburger. Deze 100% plantaardige burger zit boordevol boerenkool, zoete aardappel en tofu. De burger is exclusief verkrijgbaar bij Jumbo en heeft een laag zoutgehalte, bevat  krachtige eiwitten en gezonde vezels. De smaakvolle burger is geheel ontwikkeld volgens de richtlijnen van ...
Genieten met Leerdammer

Genieten met Leerdammer

Dit artikel bevat vegetarische producten. Alle producten die geplaatst zijn na 1 april 2017 zijn 100% vegan.  De dagen worden langer, hier en daar kun je het aan de natuur zien: de lente komt weer in zicht! Ik vind het heerlijk om een wandeling te maken door de stad en ...
Rijstwafel met tahin en frambozen

Rijstwafel met tahin en frambozen

Heerlijk snack ideetje voor bij de thee of koffie: een rijstwafel met tahin (sesampasta) en getopt met frambozen, cacao nibs en kokos. Party in your mouth! ...
Vega broodje kip-kerrie op 2 manieren

Vega broodje kip-kerrie op 2 manieren

Tegenwoordig hoef je als vegan vrijwel echt niets meer te missen wat vlees betreft. Met vega kipstukjes kun je ook alle kanten op: zo bedacht ik me ineens dat een broodje kip-kerrie ook heel goed na te maken is!  ...
Bietentortilla met hummus en tempeh bacon

Bietentortilla met hummus en tempeh bacon

Ik had ze al vaker zien liggen in het koelschap in de supermarkt en steeds dacht ik: binnenkort eens iets lekkers verzinnen om hierbij te maken. En steeds vergat ik het, of het kwam er niet van. Terwijl ik er zo benieuwd naar was: tortilla wraps van No Fairytales gemaakt ...
Broodje vega pulled jackfruit pork

Broodje vega pulled jackfruit pork

Deze uitvinding zag ik al vele malen voorbij komen op blogs en Pinterest. Zo nieuwsgierig naar! Het blik jackfruit, de ster van dit gerecht stond al een tijdje geduldig in de kast. Gisteren kwam het er dan eindelijk van: vega pulled pork! ...
Paddenstoelen met knoflook op brood

Paddenstoelen met knoflook op brood

Ultiem comfort food: gebakken paddenstoelen en champignons met room en peterselie op brood. Simpel, maar so good! Lekker als lunch of met een kop soep als maaltijd ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Christien

    Oeeeeh, klinkt heel goed! Ik rooster mijn kikkererwten altijd in de airfryer! Gaat veel sneller en ik vind ze knappiger worden (max 10 min op 180 graden)

    24 maart 2023 at 11:18
    • Reply Suzanne

      Goede tip! Ik heb zelf helaas geen airfryer maar een goede tip voor mensen die er wel een hebben!

      24 maart 2023 at 11:21

    reageer