Vega broodje kip-kerrie op 2 manieren

Tegenwoordig hoef je als vegan vrijwel echt niets meer te missen wat vlees betreft. Met vega kipstukjes kun je ook alle kanten op: zo bedacht ik me ineens dat een broodje kip-kerrie ook heel goed na te maken is! 

Ik maakte twee versies: 1 snelle die wat minder gezond is met mayonaise en een versie waar wat meer werk aan te pas komt. De eerste versie is makkelijk te veganizen door de mayonaise te vervangen door een vegan variant en versie 2 is van zichzelf al vegan!

VEGA BROODJE KIP-KERRIE VERSIE 1
Ingrediënten voor 2 broodjes
schaaltje kipstuckjes
1,5 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels vegan mayonaise
olie om in te bakken
peper
zout
komkommer, in dunne plakjes
Surinaamse broodjes

Bereidingswijze
Bestrooi de kipstuckjes met 1 theelepel kerriepoeder en bak ze in een koekenpan in wat olie goudbruin en laat het afkoelen. Meng de mayonaise met de rest van de kerriepoeder en meng dit met de kipstuckjes. Breng op smaak met peper en zout. Snij de broodjes open en beleg met het vega kipmengsel en leg er plakjes komkommer op.

VEGA BROODJE KIP-KERRIE VERSIE 2
Ingrediënten voor 2 broodjes
schaaltje kipstuckjes
1/4 ui, gesnipperd
1/2 teentje knoflook, geperst
1/2 theelepel kerriepoeder
1 theelepel tomatenpuree
scheut groentenbouillon
zwarte peper
olie om in te bakken

Bereidingswijze
Fruit de ui en knoflook in wat olie in een koekenpan. Voeg de tomatenpuree toe wanneer de ui en knoflook glazig zijn. Goed roeren. Voeg dan de kerriepoeder toe en laat even meebakken. Voeg dan de kipstuckjes toe en wat zwarte peper. Blijf goed roeren om te voorkomen dat het aanbrandt. Schenk na een minuut of twee een scheutje groentebouillon erbij en laat dit zachtjes koken. Giet eventueel nog wat bouillon erbij, afhankelijk van de gewenste dikte van de saus. Snij de broodjes open, beleg met het vega kipmengsel en leg er plakjes komkommer op.

Klik hier voor meer lekkere beleg ideetjes!

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Maaike

    Dit ziet er superlekker uit! Het is echt eeuwen geleden dat ik kipsalade op heb, maar ik was er altijd wel erg fan van. Heb je voor die tweede ook gewoon één bakje kipstuckjes nodig?

    1 maart 2017 at 10:05
    • Reply Suzanne

      Ik was het vergeten erbij te zetten, het is nu aangepast. Ik had inderdaad 1 schaaltje kipstuckjes ieder bij beide recepten gebruikt!

      1 maart 2017 at 11:18

    reageer