Paddenstoelen met knoflook op brood

Ultiem comfort food: gebakken paddenstoelen en champignons met room en peterselie op brood. Simpel, maar so good! Lekker als lunch of met een kop soep als maaltijd.

Ingrediënten voor 4 personen
500 gram gemengde paddenstoelen en champignons
plantaardige boter
3 teentjes knoflook, geperst of fijngesneden
scheutje plantaardige kookroom
handje peterselie, fijngesneden
4 sneden brood naar keuze *
zwarte peper
zout

* Onlangs heb ik zulk heerlijk brood ontdekt: Rheinlander brood. Dit is een combinatie van rogge en zuurdesem. Heel machtig maar voedzaam en superlekker. Smaakt heel goed bij de aardse smaken van champignons en paddenstoelen en pittige knoflook en peterselie.

Bereidingswijze
Snij de paddenstoelen en champignons in plakjes. Smelt wat boter in een koekenpan en fruit de knoflook een paar minuten tot het begint te kleuren. Doe de paddenstoelen en champignons erbij en bak 4-5 minuten mee. Voeg de kookroom en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer met het brood.

Klik hier voor meer lekkere beleg ideetjes!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Daphne

    Ja, als kind vond ik het altijd al heel lekker. Alleen al heel lang niet meer zo gemaakt.

    13 december 2016 at 11:32
  • reageer