Toast met avocado en tahin

Een heerlijke getoaste boterham met tahin, avocado en geroosterde kikkererwten.

Ingrediënten voor 2 boterhammen
200 gram kikkererwten uit blik
2 eetlepels olijfolie
snuf komijn
snuf gerookte paprikapoeder
2 eetlepels tahin (sesampasta)
1 eetlepel citroensap
2 sneetjes brood
1 rijpe avocado
rode ui, fijngesnipperd
alfalfa
peper
zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de kikkererwten met water in een vergiet en laat goed uitlekken. Doe de kikkererwten in een ovenschaal en zet 10 minuten in de oven. Besprenkel dan met 1 eetlepel olijfolie en voeg de kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Zet weer 10 minuten in de oven. Meng de tahin met het citroensap, 1 eetlepel olijfolie en wat zout en verdun het eventueel met wat water. Toast de boterhammen en smeer er een laagje van het tahin mengsel op. Beleg met in plakjes gesneden avocado, wat rode ui, alfalfa en de kikkererwten.

Klik hier voor meer lekkere beleg ideetjes!

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer