Vegan tofu bladerdeegrolletjes

Deze vegan tofu bladerdeegrolletjes gevuld met gerookte tofu smaakt volgens mijn vriend Fabien naar rookworst. En inderdaad, dát proefde ik! Het is alweer wat jaren geleden, zo’n 29 om precies te zijn maar ik weet nog wel hoe rookworst smaakt. En daar smaken deze snacks dus naar. 

Wist je trouwens dat HEMA rookworstchips verkoopt en dat deze helemaal vegan zijn? Zou je niet verwachten, toch? Hoe dan ook, deze rolletjes zijn heel makkelijk te maken en zijn heel erg lekker. Lekker voor bij de borrel of als bijgerecht bij soep of een salade.

Ingrediënten tofu bladerdeegrolletjes

  • blok van 200 gram rooktofu (verkrijgbaar in biosupermarkten) *
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 rol vegan koelvers bladerdeeg (bijvoorbeeld van het huismerk van AH)

* kun je niet aan rooktofu komen, neem dan 200 gram gewone tofu en voeg een klein beetje liquid smoke, gerookte paprikapoeder of Tabasco Chipotle toe. Die laatste liet ik hier al eens eerder zien.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de rooktofu fijn een keukenmachine. Voeg de tomatenpuree en ui toe en meng. Roer de sojasaus er door.
  • Rol het bladerdeeg uit en bestrijk met het rooktofu-mengsel, laat de randen vrij. Rol het bladerdeeg op aan de langste kant.
  • Snij in plakken en leg deze plakken op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak 15 minuten in de oven en draai de plakken om.
  • Bak nogmaals 15 minuten en laat afkoelen.

Benieuwd naar wat je nog meer met tofu kunt maken? Kijk maar eens hieronder!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer