Crumpets

Heb je wel eens gehoord van crumpets? Het zijn typisch Engelse pannenkoekjes, die heel luchtig zijn en een sponsachtige textuur hebben. Ik vind ze superlekker met een klein klontje plantaardige boter en maple syrup. Makkelijk om te maken ook! 

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 175 ml. rijstmelk (of andere plantaardige melk naar keuze)
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker of rietsuiker
  • 1/2 teaspoon droge gist
  • 225 gram bloem
  • 1/2 teaspoon zout
  • 1 1/2 teaspoon bakpoeder
  • olie of plantaardige boter, om te bakken

Benodigdheden

  • koekenpan
  • (siliconen) bakringen, heb je deze niet? Dat kun je ook van reepjes aluminumfolie ronde vormen maken. Het beslag zal er wel meer aan blijven plakken, dus zul je de crumpets er na het bakken met een mesje van de aluminium los moeten snijden.

Bereidingswijze

  • Verwarm de melk in een steelpan tot het lauwwarm is. Zet het vuur uit en meng de suiker en gist er door. Laat 10 minuten afgedekt staan.
  • Meng het bloem, zout en bakpoeder in een kom. Maak een kuiltje in het midden en schenk het melk-mengsel er bij en meng tot een dik beslag.
  • Smelt wat olie of boter in een koekenpan. Vet de bakringen in met wat olie of boter en leg ze in de pan. Giet de ringen vol met beslag en bak de crumpets een paar minuten tot de bovenkant niet meer vloeibaar is. Verwijder de bakringen en draai de crumpets om en bak ze ook aan de andere kant goudbruin.
  • Lekker met maple syrup!

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer