Kokos bacon? Jazeker! Kokossnippers zijn ideaal om een rokerige baconsmaak op te nemen. In de oven worden ze crispy en is dan een ideale topping voor over salades, in stamppotten, voor een crunch in je sandwich of gewoon als snack! Kijk onderaan voor nog meer plantaardige bacon varianten.
Ingrediënten
75 gram kokossnippers *
1 tablespoon/15 ml. sojasaus
1 tablespoon/15 ml. liquid smoke **
1 tablespoon/15 ml. maple syrup
* onder andere verkrijgbaar in de supermarkt zoals deze en ook bij de Tuinen kun je deze kopen
** dit is een vloeibaar goedje dat gerechten een rokerige smaak geeft. Je kunt het online kopen en in sommige natuurvoedingswinkels. Kun je er niet aan komen? Je kunt het ook vervangen door gerookt paprikapoeder of Tabasco Chipotle pepper sauce, dat je in veel supermarkten kunt kopen.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat of bakblik met bakpapier. Meng de sojasaus, liquid smoke en maple syrup. Voeg de kokos toe en meng. Stort de kokos op het bakpapier en spreid uit. Bak 6 – 12 minuten, schep halverwege om. Haal uit de oven en laat een minuut of 10 staan zodat het wat harder wordt.
Nog meer plantaardige varianten van bacon?
Facon bacon – dit is wat mij betreft de áller áller beste vervanger voor bacon strips. Op basis van rijstvellen!
Tempeh bacon – op basis van tempeh en erg lekker als topping op een pizza zoals ik hier deed:
Een bros havermoutkoekje met een laagje dadelpasta en vervolgens gedoopt in vegan melkchocolade. Lijkt hartstikke veel op Twix, wat ik erg fijn vind aangezien ik die best wel een beetje mis nu ik vegan ben. Dit is een meer dan prima alternatief en bovendien hartstikke makkelijk te maken ...
Onverwachte visite of gewoon lekkere trek? Of een extraatje voor op een lekker langzame ochtend in het weekend voor bij de koffie en krant? Maak dan eens deze supereasy vegan appelflappen. Zo klaar en gewoon hartstikke lekker ...
De bekende combinatie van tomaat, basilicum en mozzarella maar dan met een vegan twist. De mozzarella wordt vervangen door gebakken tofu! Wat pakte dit goed uit: onwijs lekker! ...
Oh boy, deze koekjes zijn echt heel erg lekker. Vooral wanneer ze net uit de oven komen: nog een beetje zacht... Wees gewaarschuwd dus, ze zijn verslavend! En je maakt ze met maar 4 ingrediënten! ...
In de drie maanden nadat ik de stap naar vegan heb gemaakt, kom ik regelmatig dingen tegen waarvan ik denk: hee! Ah, oh ja. Dat kan dus ook niet meer. Een voorbeeld daarvan is het ijsje dat ik je in dit artikel laat zien. Je kent ze vast wel: van ...
Een poosje geleden nam ik bij de toko borrel tempeh mee. Ik had er nog nooit van gehoord en was benieuwd hoe het zou smaken: donker gekleurde dunne plakken tempeh in een zakje. Wow: wat heerlijk! Ik dook de keuken in en maakte ze zelf. Het is veel eenvoudiger dan ...
Appelmoes is zoveel lekkerder wanneer je het zelf maakt! Het is helemaal niet moeilijk en het voordeel van zelf maken is dat je helemaal zelf bepaalt hoe zoet de appelmoes wordt en of de structuur grof wordt met stukjes appel of juist glad gepureerd, zoals je 'm meestal in de ...
geen reacties