Gefrituurde tempeh

Een poosje geleden nam ik bij de toko borrel tempeh mee. Ik had er nog nooit van gehoord en was benieuwd hoe het zou smaken: donker gekleurde dunne plakken tempeh in een zakje. Wow: wat heerlijk! Ik dook de keuken in en maakte ze zelf. Het is veel eenvoudiger dan ik had gedacht en lekker dat ze zijn!

Ingrediënten
1 pak tempeh
snufje zout
zonnebloemolie

Bereidingswijze
Verhit de olie in een diepe hapjespan of frituurpan. Snij de tempeh in zo dun mogelijke plakken. Dit kan met een mandoline, kaasschaaf of met een mes. Test of de olie heet genoeg is: wanneer je er een stukje brood in doet en deze direct gaat bruisen, is de temperatuur goed. Frituur de plakjes tempeh, niet teveel tegelijk tot ze mooi donkerbruin zijn geworden. Haal ze er dan meteen uit: ze verbranden snel. Leg ze op een bord met keukenpapier zodat ze uit kunnen lekken. Strooi er wat zout over en serveer!

Variatietip
Ik maakte 3 varianten: naturel met alleen wat zout, sojasaus (marinade van zonnebloemolie, teentje geperste knoflook, peper, zout en een scheut sojasaus) en kerrie-kurkuma (marinade van zonnebloemolie, flinke snuf kurmuma en kerrie, peper en zout).

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer