Twix koekjes

Een bros havermoutkoekje met een laagje dadelpasta en vervolgens gedoopt in vegan melkchocolade. Lijkt hartstikke veel op Twix, wat ik erg fijn vind aangezien ik die best wel een beetje mis nu ik vegan ben. Dit is een meer dan prima alternatief en bovendien hartstikke makkelijk te maken.

Ingrediënten
350 gram dadels zonder pit
12 havermoutkoekjes, bijvoorbeeld deze oat cookies van het Albert Heijn huismerk
reep vegan melkchocolade *
eetlepel kokosolie

* ik gebruikte de melkchocolade van So Free van Plamil, onder andere verkrijgbaar bij de Tuinen. Ben je geen vegan kun je natuurlijk gewone melkchocolade gebruiken.

Bereidingswijze
Laat de dadels een kwartiertje weken in kokend heet water. Giet de dadels af en pureer ze fijn in de keukenmachine, voeg eventueel wat water toe voor een glad resultaat. Bekleed een bakblik met bakpapier. Smeer op ieder koekje een laag dadelpasta. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron en roer de kokosolie er door tot het gesmolten is. Doop de koekjes met de dadelpasta kant in de chocolade en leg op het bakpapier. Zet minimaal een half uur in de vriezer en bewaar in een goed afgesloten vershouddoos in de vriezer.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply ageet

    Hey hallo,

    Deze havermoutkoekjes van de AH kunnen melk bevatten 😉

    22 maart 2018 at 18:35
    • Reply Suzanne

      Hallo, dat staat inderdaad op de verpakking. Dit zijn fabrikanten verplicht, al zit er geen melk in het product maar wordt het wel in andere producten in dezelfde fabriek gebruikt, moeten ze dat vanwege allergie vermelden. De koekjes zijn vegan!

      22 maart 2018 at 18:40

    reageer