Gnocchi

Heb je wel eens gnocchi gegeten? Ik liet het heel lang links liggen omdat ik het er maar raar uit vond zien. Tot ik het proefde en om was. Wat lekker! Gnocchi is een Italiaanse pasta-soort dat gemaakt wordt van aardappel en meel. Je kunt ze kant en klaar kopen maar ook heel eenvoudig zelf maken. Hoe je dat doet laat ik je in dit artikel zien! 

Ingrediënten voor 4 porties
250 gram gekookte en gepureerde aardappel
120 gram bloem

Bereidingswijze
Schil en kook de aardappels gaar. Prak ze fijn met een vork tot puree. Voeg beetje bij beetje het bloem toe en meng, dit gaat het makkelijkst met je handen. Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en kneed het tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot het een langwerpige vorm heeft. Snij hiervan gelijke stukjes van ongeveer 2,5 cm. breed. Druk ze iets plat met een vork. Breng een pan met water en wat zout aan de kook en laat de gnocchi in het water glijden. Wanneer de gnocchi boven komt drijven zijn ze gaar. Ik vind gnocchi persoonlijk het lekkerst wanneer het gebakken is en een krokante buitenkant heeft, ik bak ze erna dus nog even in wat olie in een koekenpan. Je kunt de gnocchi ook gewoon zo eten als pasta.

Zoek je lekkere recepten met gnocchi? Kijk hieronder! Let op: niet alle recepten zijn vegan, deze maakte ik voordat ik de switch maakte van vega naar vegan.

Gnocchi met aubergines en zongedroogde tomatenrecept

Tomaten groentesoep met gnocchi – recept

Gnocchi met courgette en olijven – recept

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Matcha latte

Matcha latte

Sinds een poosje is er geen ontkomen aan: matcha is hot. Het komt terug in steeds meer producten, van matcha koekjes tot matcha ijs en ook bij veel koffiehuizen als Starbucks kun je terecht voor een matcha latte. Eén van de Starbucks najaarsspecials is nu zelfs de citrus mint green tea ...
Mickey's kaneelkoekjes (met maar 4 ingrediënten!)

Mickey’s kaneelkoekjes (met maar 4 ingrediënten!)

Heel makkelijk om te maken met maar 4 ingrediënten, onwijs lekker en ze zien er gewoon leuk uit: kaneelkoekjes in de vorm van Mickey! Natuurlijk kun je ook een andere vorm maken als je geen Mickey uitsteker hebt, maar ik vond deze zo leuk staan! ...
Pesto rolletjes

Pesto rolletjes

Dit zijn echte crowd pleasers: hapjes die bij de meeste mensen in de smaak zullen vallen. Zet je deze rolletjes neer op een feestje zal de schaal snel leeg zijn! Geen probleem: je maakt deze in een handomdraai dus als je slim bent maak je een extra batch want heus, ...
Tortilla topping

Tortilla topping

Deze tortilla chipjes zijn ideaal als krokante topping op soepen, salades en een vega chili. Ideaal om wraps mee te gebruiken die op moeten. En het is eens wat anders dan croutons! ...
Coco choco fudge

Coco choco fudge

Deze fudge is eenvoudig te maken met maar 4 ingrediënten, vegan en gewoon ontzettend lekker ...
Bananen mummies

Bananen mummies

Nog even en het is weer Halloween: tijd voor spooky lekkernijen! Deze mummy bananen zijn in een mum van tijd klaar. 😉 En ze zijn ook nog eens vegan! ...
Vegan Parmezaanse Baas

Vegan Parmezaanse Baas

Mis je als vega(n) een lekkere schep geraspte Parmezaanse kaas over je bordje pasta? Hoeft niet langer! Maak deze plantaardige versie waar geen kaas aan te pas komt. Het ingrediënt dat dit goedje een kazige smaak geeft, is edelgistvlokken. Deze vlokken kun je kopen bij biosupers en bevatten van nature vitamine ...
Mango bubble tea

Mango bubble tea

Heb je wel eens bubble tea gedronken? Ik jaren geleden alweer voor het eerst bij een Bubble Tea bar in de stad. Het is even wennen, maar heel lekker voor af en toe! Bubble tea bestaat meestal uit een combinatie van thee, melk en/of vruchtensiroop en de typerende tapioca balletjes ...
Medjoul dadels gevuld met pindakaas en cacao

Medjoul dadels gevuld met pindakaas en cacao

De perfecte guiltfree snack! Medjoul dadels zijn rijk aan vezels, die een gunstige werking hebben op het darmstelsel. Daarnaast bevatten ze uitsluitend natuurlijke suikers die snel worden opgenomen door het lichaam. En ze zijn gewoon superlekker! ...
Vega pulled pork

Vega pulled pork

Pulled pork is een gerecht uit de Verenigde Staten, waarbij varkensvlees voor een langere tijd op lage temperatuur wordt gebraden. Door dit trage proces wordt het vlees erg mals en kan het na het koken uit elkaar getrokken worden: vandaar de naam "pulled" pork. Ik maakte een vega versie waarbij geen ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer