Gnocchi

Heb je wel eens gnocchi gegeten? Ik liet het heel lang links liggen omdat ik het er maar raar uit vond zien. Tot ik het proefde en om was. Wat lekker! Gnocchi is een Italiaanse pasta-soort dat gemaakt wordt van aardappel en meel. Je kunt ze kant en klaar kopen maar ook heel eenvoudig zelf maken. Hoe je dat doet laat ik je in dit artikel zien! 

Ingrediënten voor 4 porties
250 gram gekookte en gepureerde aardappel
120 gram bloem

Bereidingswijze
Schil en kook de aardappels gaar. Prak ze fijn met een vork tot puree. Voeg beetje bij beetje het bloem toe en meng, dit gaat het makkelijkst met je handen. Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en kneed het tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot het een langwerpige vorm heeft. Snij hiervan gelijke stukjes van ongeveer 2,5 cm. breed. Druk ze iets plat met een vork. Breng een pan met water en wat zout aan de kook en laat de gnocchi in het water glijden. Wanneer de gnocchi boven komt drijven zijn ze gaar. Ik vind gnocchi persoonlijk het lekkerst wanneer het gebakken is en een krokante buitenkant heeft, ik bak ze erna dus nog even in wat olie in een koekenpan. Je kunt de gnocchi ook gewoon zo eten als pasta.

Zoek je lekkere recepten met gnocchi? Kijk hieronder! Let op: niet alle recepten zijn vegan, deze maakte ik voordat ik de switch maakte van vega naar vegan.

Gnocchi met aubergines en zongedroogde tomatenrecept

Tomaten groentesoep met gnocchi – recept

Gnocchi met courgette en olijven – recept

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Plantaardige chocolade topping

Plantaardige chocolade topping

Hele lekkere ontdekking: meng 2-4 tablespoons/30 - 60 ml. gesmolten kokosolie met 2-4 teaspoons/5 - 10 gram cacaopoeder. Let op: de kokosolie mag niet heet zijn. Giet een beetje over een bolletje ijs, mengsel wordt hard en knapperig, zoals ze dat in America Magic Shell noemen. Heerlijk! Ook lekker met ...
Vegan mini meringues

Vegan mini meringues

Op basis van, echt waar: kikkererwtenvocht. Het water wat normaal door de gootsteen verdwijnt bij het afgieten van kikkererwten blijkt een basis voor vegan lekkers als schuimpjes, slagroom en meringues, dat verwacht je toch niet? Er is zelfs een naam voor het zetmeelrijke goedje: aquafaba. Op deze website kun je ...
Geroosterde radijs

Geroosterde radijs

Radijsjes worden meestal rauw gegeten als gezonde snack of in de sla of door rauwkost. Deze pittige scherpe groente krijgt een heel andere en mildere smaak door het te roosteren. Geroosterde radijs: verrassend lekker! ...
Wraps met hummus en wortel

Wraps met hummus en wortel

Heel eenvoudig maar vol smaak: wraps met hummus, wortel en tuinkers. Ideaal als snelle lunch! ...
Facon

Facon

Facon: bacon met de f van fake. Fake bacon dus. Deze vegan versie is gemaakt van shii takes en is een prima hartige vervanger voor bacon in gerechten zoals carbonara pasta en ook lekker als gezonde snack voor tussendoor ...
Grapefruit uit de oven

Grapefruit uit de oven

Een heerlijk en gezond ontbijtje, dessert of tussendoortje: grapefruit uit de oven ...
Vegan panna cotta

Vegan panna cotta

Panna cotta is een Italiaans nagerecht waarvan de naam letterlijke gekookte room betekent. Deze versie is vegan en supermakkelijk om te maken. Je hebt slechts 4 ingrediënten nodig! ...
Kaneelsuiker tortilla koekjes

Kaneelsuiker tortilla koekjes

Wat is dit een ontdekking! Flinterdunne koekjes gemaakt van in de koekenpan gebakken tortilla's en gezoet met suiker en kaneel. In elke vorm die je maar wil, ik koos voor harten en cirkels. Onwijs lekker, de tortilla is krokant en heeft op deze manier wat weg van matzes ...
Coconut cookies

Coconut cookies

Coconut en cats, what's not to like? Deze vegan koekjes maak je met maar vier ingrediënten en zijn in een handomdraai klaar. De koekjes zijn bros van buiten en van binnen een beetje chewy en zacht. Oh ja, en de cookiecutter kocht ik online bij Mini in the box voor ...
Chocolate bark met pistachenootjes en cranberries

Chocolate bark met pistachenootjes en cranberries

Met slechts drie ingrediënten maak je deze kleurrijke, lekkere en helemaal niet zo-slecht-voor-je stukken chocolade. Of meer ingrediënten als je nog meer toppings wil, natuurlijk. De basis is chocolade van een zo hoog mogelijk cacao gehalte. Ik koop de mijne bij Aldi zoals ik hier al beschreef. De chocolade smelt ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer