Curry met tofu en naan

Een heerlijke plantaardige milde curry met onder andere zoete aardappel, ui, courgette en tofu. En erbij geserveerd naan, dat heel eenvoudig is om te maken!

Currypasta

Ik gebruik voor dit gerecht de milde currypasta van Patak’s, die je bij de meeste supermarkten kunt kopen. Met de pasta die je overhoudt kun je deze heerlijke tikka masala burrito’s maken!

Variatietip

In plaats van gewone naan kun je ook naan van zoete aardappel maken, kijk hier voor het recept!

Curry met tofu

Afdrukken

Curry met tofu

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 blok tofu naturel
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel maizena
  • olie, om in te bakken
  • 1 grote ui, in halve dunne plakjes gesneden
  • 1/2 courgette, in dunne halve plakjes gesneden
  • 300 gram zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 75 gram Patak’s milde curry pasta
  • 250 ml. groentenbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 200 gram diepvrieserwten
  • naan, zie het recept hieronder
  • 300 gram witte rijst

Bereidingswijze

  • Laat het blok tofu uitlekken en wikkel het in een schone theedoek of een paar lagen keukenpapier. Leg het op een bord en leg er een bord op met iets zwaars zoals een paar boeken. Laat een kwariertje staan en verwijder de theedoek of keukenpapier.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en snij het blok in kleine blokjes.
  • Doe de tofu blokjes in een kom en meng met 2 eetlepels olie en 1 eetlepel maizena. Schudt of roer de blokjes goed om zodat alles bedekt wordt met de olie en maizena.
  • Spreid de blokjes tofu uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de blokjes elkaar niet raken.
  • Bak de tofu 10 minuten in de oven, keer ze om en zet nog zo’n 10 – 15 minuten in de oven.
  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  • Verhit wat olie in een hapjespan of wok en bak de ui ongeveer 5 minuten.
  • Bak de courgette een minuut of 2 mee.
  • Voeg de currypasta toe en bak een minuutje, roer goed door.
  • Voeg de groentenbouillon, tomatenblokjes en de blokjes zoete aardappel toe.
  • Laat 15 minuten zachtjes koken, met deksel op de pan.
  • Voeg dan de diepvrieserwten en de tofu toe en laat nog een minuut of 5 mee verwarmen.
  • Serveer met rijst en/of naan.

Ook lekker met rijst!

Naan

Afdrukken

Naan

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 185 gram bloem
  • 1 teaspoon gist
  • 1/2 teaspoon zout
  • 135 ml. warm water
  • 1 teaspoon maple syrup, of ander zoetmiddel naar keuze

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten tot een gladde deegbal.
  • Leg de bal in een ingevette kom en dek af met een schone theedoek. Laat het deeg 30 minuten rijzen.
  • Bestuif het aanrecht met wat bloem en verdeel het deeg in 4 gelijke stukken.
  • Rol ieder stuk uit tot een platte ovaal.
  • Bak de naan in wat olie in een koekenpan aan beide kanten goudbruin in 2 á 3 minuten.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Kirsten

    Ohh ziet er echt lekker uit! Dit wil ik zeker eens proberen.
    Denk je dat ik het naanbrood ook met bv. boekweitbloem of speltbloem zou kunnen maken?

    3 april 2020 at 16:19
  • Reply Marieke

    Ziet er goed uit. En wanneer gaat de courgette erbij?

    6 april 2020 at 18:49
    • Reply Suzanne

      Dank je! En dat was ik vergeten erbij te zetten, heb het aangepast!

      7 april 2020 at 11:19

    reageer