Afdrukken

Curry met tofu

Ingrediënten

Scale
  • 1 blok tofu naturel
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel maizena
  • olie, om in te bakken
  • 1 grote ui, in halve dunne plakjes gesneden
  • 1/2 courgette, in dunne halve plakjes gesneden
  • 300 gram zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 75 gram Patak’s milde curry pasta
  • 250 ml. groentenbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 200 gram diepvrieserwten
  • naan, zie het recept hieronder
  • 300 gram witte rijst

Bereidingswijze

  • Laat het blok tofu uitlekken en wikkel het in een schone theedoek of een paar lagen keukenpapier. Leg het op een bord en leg er een bord op met iets zwaars zoals een paar boeken. Laat een kwariertje staan en verwijder de theedoek of keukenpapier.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en snij het blok in kleine blokjes.
  • Doe de tofu blokjes in een kom en meng met 2 eetlepels olie en 1 eetlepel maizena. Schudt of roer de blokjes goed om zodat alles bedekt wordt met de olie en maizena.
  • Spreid de blokjes tofu uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de blokjes elkaar niet raken.
  • Bak de tofu 10 minuten in de oven, keer ze om en zet nog zo’n 10 – 15 minuten in de oven.
  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  • Verhit wat olie in een hapjespan of wok en bak de ui ongeveer 5 minuten.
  • Bak de courgette een minuut of 2 mee.
  • Voeg de currypasta toe en bak een minuutje, roer goed door.
  • Voeg de groentenbouillon, tomatenblokjes en de blokjes zoete aardappel toe.
  • Laat 15 minuten zachtjes koken, met deksel op de pan.
  • Voeg dan de diepvrieserwten en de tofu toe en laat nog een minuut of 5 mee verwarmen.
  • Serveer met rijst en/of naan.