Crêpes met amandelyoghurt en blauwe bessen

Voor deze eenvoudige crêpes heb je maar een paar ingrediënten nodig. Wat een heerlijk begin van de dag!

LKKRDR weken bij Ekoplaza

Onlangs zijn de LKKRDR Weken van start gegaan bij Ekoplaza! Dat betekent onder andere extra scherpe aanbiedingen, een leuke spaaractie waar ik eerder al over vertelde en veel extra tips en artikelen op de website om voedselverspilling tegen te gaan en inspiratie om LKKRDR te eten en te leven. In samenwerking met Ekoplaza ga ik de komende weken aan de slag met recepten waar je maar 5 ingrediënten voor nodig hebt, uitgezonderd basis ingrediënten zoals olie en zout. Een leuke uitdaging die ik bij deze aftrap met deze eenvoudige crêpes gevuld met amandelyoghurt en blauwe bessen.

Eerst wat meer informatie over de twee hoofdingrediënten van dit lekkere gerecht:

Abbot Kinney’s amandelstart

De basis van dit toetje is melk, gemaakt van de biologische Siciliaanse Tuono amandelen. Met wel drie keer meer amandelen dan bij vele andere merken. Omdat deze amandelen van nature heel zoet zijn, is er geen suiker toegevoegd.

Proef blauwe bessen

Dankzij de traditionele, handmatige werkwijze is er al jaren werk voor zo’n 300 mensen in het Spaanse Andalusië. Zij leggen de best direct van de boom in het consumentenbakje. Dit zorgt voor kwaliteitscontrole aan de bron en meer werkgelegenheid.

Afdrukken

Crêpes met amandelyoghurt en blauwe bessen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de bloem met de suiker in een kom. Schenk de amandelmelk erbij en meng met een garde tot een glad beslag. Voeg de gesmolten kokosolie toe en roer deze er goed door. Zet het beslag 10 minuten in de koelkast.
  • Smelt een beetje kokosolie in een crêpe- of koekenpan en giet een kwart van het beslag in de pan. Maak een ronddraaiende beweging zodat de hele bodem van de pan bedekt is met het beslag.
  • Bak de crêpe aan beide kanten goudbruin en herhaal tot het beslag op is.
  • Schep wat amandelyoghurt op de helft van een crêpe en verdeel er wat blauwe bessen over en vouw de crêpe tweemaal dicht.
  • Lekker met een verantwoorde chocoladesaus van gesmolten kokosolie gemengd met cacaopoeder: verdeel dit er met een vork in strepen over. Ook lekker met maple syrup of wat poedersuiker.

Notities

  • 180 gram bloem
  • 30 gram suiker
  • 240 ml. ongezoete amandelmelk
  • 30 ml. gesmolten kokosolie en extra om in te bakken
  • beker Abbot Kinney’s amandelstart amandelyoghurt
  • bakje Proef blauwe bessen

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Ekoplaza.

Vegan kokosbrood (slechts 3 ingrediënten!)

Vegan kokosbrood (slechts 3 ingrediënten!)

Kokosbrood, dat was lang geleden! Nou ja, een poosje terug kocht ik een pakje plantaardig kokosbrood bij de biosuper. Want vrijwel al het kokosbrood dat je in de gemiddelde supermarkt kunt kopen bevat gelatine en/of honing: niet vegan dus! Het plantaardige kokosbrood stelde me teleur, ik liet 'm hier zien ...
Vegan koffiemelk

Vegan koffiemelk

Zoek je een lekkere romige plantaardige koffiemelk? Ik heb een goed recept gevonden. Het is even een werkje, maar dan heb je ook een flinke fles waar je even mee vooruit kunt ...
Chocoladebrokken met rozijnen

Chocoladebrokken met rozijnen

Ik ben dol op de combinatie van chocolade en rozijnen. Helaas zijn chocolade rozijnen uit de winkel meestal niet vegan: ze bevatten vaak schellak om ze een glimmend laagje te geven. Dan maar zelf maken! Deze chocolade brokken, in Amerika 'bark' genoemd zijn ook heel geschikt om mee te variëren ...
Gnocchi

Gnocchi

Heb je wel eens gnocchi gegeten? Ik liet het heel lang links liggen omdat ik het er maar raar uit vond zien. Tot ik het proefde en om was. Wat lekker! Gnocchi is een Italiaanse pasta-soort dat gemaakt wordt van aardappel en meel. Je kunt ze kant en klaar kopen ...
Sneeuw chocolaatjes met slechts 3 ingrediënten!

Sneeuw chocolaatjes met slechts 3 ingrediënten!

Deze feestelijke én super lekkere chocolaatjes maak je met slechts 3 ingrediënten. Leuk voor op tafel met de feestdagen!  ...
Geroosterd roggebrood met hummus en avocado

Geroosterd roggebrood met hummus en avocado

Wat een ontdekking: geroosterd roggebrood! Ik vind het op die manier veel lekkerder dan gewoon zo uit het pakje. Ik heb zowel zwaar roggebrood (vaak de goedkoopste) als de wat duurdere en lichtere roggebrood getoast en vond 't beiden heel geslaagd.  ...
Zoete aardappelpuree

Zoete aardappelpuree

Aardappelpuree kun je ook prima maken met zoete aardappelen. Lekker op zichzelf of als basis voor een stamppot! ...
Vegan roomkaas

Vegan roomkaas

Bij een bagel 'zalm' hoort natuurlijk roomkaas, zoals ik al eerder met de papaya zalm had gedaan. Ik ging op zoek naar een vegan cream cheese recept en kwam hier uit. Wat een onwijs makkelijke manier om zelf roomkaas te maken! De hoeveelheid is wel aan de grote kant, dus ...
Healthy Halloween snacks

Healthy Halloween snacks

Halloween draait traditioneel voornamelijk om snoep. Veel snoep. Ik maakte voor een beetje balans twee lekkere Halloween snacks die heel verantwoord zijn, maar zeker in de smaak zullen vallen bij jong en oud!  ...
Havermout crêpes

Havermout crêpes

Dit yummy ontbijtje maakte ik afgelopen weekend voor mezelf. Of eerlijk gezegd werd het een brunch: ontbijt en lunch in één. Een ware party on a plate! En waarschijnlijk heb je de ingrediënten voor de crêpes gewoon al in je keukenkastje staan!  ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star