Crêpes met amandelyoghurt en blauwe bessen

Voor deze eenvoudige crêpes heb je maar een paar ingrediënten nodig. Wat een heerlijk begin van de dag!

LKKRDR weken bij Ekoplaza

Onlangs zijn de LKKRDR Weken van start gegaan bij Ekoplaza! Dat betekent onder andere extra scherpe aanbiedingen, een leuke spaaractie waar ik eerder al over vertelde en veel extra tips en artikelen op de website om voedselverspilling tegen te gaan en inspiratie om LKKRDR te eten en te leven. In samenwerking met Ekoplaza ga ik de komende weken aan de slag met recepten waar je maar 5 ingrediënten voor nodig hebt, uitgezonderd basis ingrediënten zoals olie en zout. Een leuke uitdaging die ik bij deze aftrap met deze eenvoudige crêpes gevuld met amandelyoghurt en blauwe bessen.

Eerst wat meer informatie over de twee hoofdingrediënten van dit lekkere gerecht:

Abbot Kinney’s amandelstart

De basis van dit toetje is melk, gemaakt van de biologische Siciliaanse Tuono amandelen. Met wel drie keer meer amandelen dan bij vele andere merken. Omdat deze amandelen van nature heel zoet zijn, is er geen suiker toegevoegd.

Proef blauwe bessen

Dankzij de traditionele, handmatige werkwijze is er al jaren werk voor zo’n 300 mensen in het Spaanse Andalusië. Zij leggen de best direct van de boom in het consumentenbakje. Dit zorgt voor kwaliteitscontrole aan de bron en meer werkgelegenheid.

Afdrukken

Crêpes met amandelyoghurt en blauwe bessen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de bloem met de suiker in een kom. Schenk de amandelmelk erbij en meng met een garde tot een glad beslag. Voeg de gesmolten kokosolie toe en roer deze er goed door. Zet het beslag 10 minuten in de koelkast.
  • Smelt een beetje kokosolie in een crêpe- of koekenpan en giet een kwart van het beslag in de pan. Maak een ronddraaiende beweging zodat de hele bodem van de pan bedekt is met het beslag.
  • Bak de crêpe aan beide kanten goudbruin en herhaal tot het beslag op is.
  • Schep wat amandelyoghurt op de helft van een crêpe en verdeel er wat blauwe bessen over en vouw de crêpe tweemaal dicht.
  • Lekker met een verantwoorde chocoladesaus van gesmolten kokosolie gemengd met cacaopoeder: verdeel dit er met een vork in strepen over. Ook lekker met maple syrup of wat poedersuiker.

Notities

  • 180 gram bloem
  • 30 gram suiker
  • 240 ml. ongezoete amandelmelk
  • 30 ml. gesmolten kokosolie en extra om in te bakken
  • beker Abbot Kinney’s amandelstart amandelyoghurt
  • bakje Proef blauwe bessen

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Ekoplaza.

Soepstengels (en een versie met vegan bacon!)

Soepstengels (en een versie met vegan bacon!)

Deze soepstengels zijn zoveel lekkerder dan de kant en klare uit de winkel. Je kunt er ook mee varieëren door er bijvoorbeeld sesam- of maanzaadjes over te strooien. Of zoals ik deed: er vegan bacon omheen te wikkelen. Say what? Vegan bacon ja! Ik maakte voorheen verschillende versies, maar deze ...
Zelf vegan kaas maken deel 2: mozzarella (no-zarella)

Zelf vegan kaas maken deel 2: mozzarella (no-zarella)

Sinds ik veganist ben (sinds 1 april dit jaar, no joke) eet ik geen kaas meer. Ik had verwacht dat ik het enórm zou missen. Maar dat valt echt heel erg mee. Eerlijk is eerlijk, ik ben niet gestopt met het eten van broodjes smeltende mozzarella met groenten uit de ...
Bananenchips

Bananenchips

Deze chips van bakbanaan maak je heel eenvoudig in de oven. Een verantwoorde en slanke snack of bijgerecht, die je kunt kruiden naar smaak! Helaas werkt dit niet met gewone bananen, je hebt hier echt de bakbananen, ook wel plantain bananen voor nodig. Deze kun je in toko's kopen en ...
Tropische smoothie

Tropische smoothie

Momenteel trekt het zomerse weer weer aan: vandaag lopen de temperaturen op tot 27 graden hier in Rotterdam. Afkoelen is dan wel fijn en daar is deze tropische smoothie heel goed geschikt voor!  ...
Ouderwetse komkommersalade

Ouderwetse komkommersalade

Deze salade is een bijgerecht dat vroeger door vele moeders in Nederland op tafel werd gezet. Mijn eigen moeder maakte het steevast wanneer we bloemkool aten, met gekookte aardappelen en worst. In dit artikel laat ik je zien hoe eenvoudig je deze frisse salade zelf kunt maken! ...
Crispy nori sesam chips

Crispy nori sesam chips

Een krokante, luchtige én superlekkere snack die je in nog geen kwartiertje maakt met maar 4 ingrediënten. Nori-son om het op zijn minst niet te proberen! 🙂  ...
De lekkerste friet uit de oven

De lekkerste friet uit de oven

Ik ben dol op friet. Dunne Franse frietjes, zoete aardappelpatatjes, dikke Vlaamse friet: kom maar door. Ik ontdekte onlangs hoe eenvoudig het is om zelf de lekkerste friet uit de oven te maken. Ik had een grote zak aardappelen in de aanbieding gekocht en had veel over: wat een uitkomst! ...
Pindakaas maple fudge

Pindakaas maple fudge

Lekker: blokjes fudge met pindakaas en maple syrup, je maakt deze lekkernij met maar 4 ingrediënten! ...
Supersnelle avocadodip

Supersnelle avocadodip

Avocado's zijn niet alleen lekker, maar ook hartstikke goed voor je. Ik maakte een supersnelle dip ermee én vertel je waarom ze zo gezond zijn! ...
Mango sorbet ijs (3 ingrediënten!)

Mango sorbet ijs (3 ingrediënten!)

Dat je zonder ijsmachine prima een lekker ijsje kunt maken, bewijst dit lekkere mango sorbet ijs maar weer. Je kunt de mango trouwens heel makkelijk vervangen door ander diepvriesfruit, zoals ananas of aardbeien. Superlekker! ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star