De lekkerste vegan pannenkoeken

Door de jaren heen heb ik al heel wat vegan pannenkoek recepten geprobeerd. Ik heb nu echter een versie gemaakt die met stip op nummer 1 staat: naar het recept van Albert Heijn. Het fijne vind ik vooral dat je de ingrediënten ervan altijd wel in huis hebt en dat ze nét zo smaken als traditionele pannenkoeken met melk en ei! 

Ingrediënten voor 4 pannenkoeken

  • 100 gram tarwebloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 200 ml. amandelmelk
  • 2 eetlepels olie
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels maple syrup

Bereidingswijze

  • Meng de bloem en de bakpoeder.
  • Voeg de melk, olie, suiker, kaneel en eventueel zout toe en roer met een garde tot een glad beslag.
  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak van een ¼ van het beslag in 4 minuten een goudbruine, gare pannenkoek. Keer halverwege. Neem de pannenkoek uit de pan, leg op een bord en houd warm onder een deksel.
  • Bak zo ook de rest van de pannenkoeken.
  • Serveer met de maple syrup.

Bron recept: Albert Heijn

Nog meer vegan pannenkoeken? Wat dacht je van deze:

Vegan pannenkoekjes met blauwe bessen – recept

Bananenpannenkoekjes – recept

Vegan kaneelpannenkoekjes – recept

Carrotcake pancakes – recept

Banaan havermoutpannenkoekjes met aardbeien compote – recept

Vegan bananenpannenkoekjes (4 ingrediënten) – recept

Vegan chocolade kokos pannenkoeken – recept

Vegan Kaiserschmarrn – recept

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer