Banaan havermoutpannenkoekjes met aardbeien compote

Een hele mond vol: maar wel een lekkere. Deze pannenkoekjes zijn op basis van havermout en banaan en er komt geen meel aan te pas: dat vervang je door de havermout te vermalen tot het de fijne structuur heeft ervan. En dat gaat heel makkelijk in een keukenmachine in maar een paar seconden! De aardbeien compote smaakt er zalig bij en is ook in een mum van tijd gemaakt. Dit is nu echt zo’n ontbijtje dat heel goed past bij een slow Saturday morning. Krantje, kop koffie en dan dit. Zie je het voor je? Go for it!

Ingrediënten voor 2 personen
100 gram havermout
1 tsp bakpoeder
een snufje zout
1/2 tsp kaneel
1 rijpe banaan
150 ml. amandelmelk
1 tsp vanille extract
kokosolie, om in te bakken
maple syrup
Aardbeien compote
200 gram aardbeien
rasp en sap van 1/2 citroen
1 eetlepel maple syrup

Bereidingswijze
Maal de havermout fijn in de keukenmachine. Meng het bakpoeder, een snufje zout en de kaneel er door. Doe de banaan, amandelmelk en vanille extract in de keukenmachine en meng tot een glad geheel. Giet dit bij de droge ingrediënten, meng goed door en zet in de koelkast terwijl je de compote maakt. Haal de kroontjes van de aardbeien en snij ze in stukjes. Doe ze in een steelpan met de citroenrasp, citroensap en maple syrup. Laat dit op een laag vuurtje zachtjes koken voor een minuut of tien. Bak intussen de pannenkoekjes in kokosolie in een koekenpan. Serveer de pannenkoekjes met de compote.

Banaan havermoutpannenkoekjes met aardbeien compote

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer