Zoete aardappel schotel

Een heerlijke en verantwoorde ovenschotel met zoete aardappel, kidneybonen en vegan kaas. 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zoete aardappelen
  • olijfolie
  • blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • vegan geraspte kaas, bijvoorbeeld van Wilmersburger
  • 2 avocado’s, in blokjes gesneden
  • koriander

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de zoete aardappelen en dep ze droog. Snij ze in dikke frites. Meng met een scheut olijfolie en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 30 minuten, keer halverwege om.
  • Verhit een beetje olijfolie in een hapjes- of koekenpan en bak de kidneybonen en de rode ui voor een paar minuten op hoog vuur, roer goed door.
  • Verdeel de zoete aardappel friet over 4 ovenschaaltjes en verdeel het kidneybonen-ui mengsel er over en vervolgens de vegan kaas.
  • Zet 5 minuten in de oven tot de kaas begint te smelten.
  • Garneer met avocado koriander.

Ook lekker: vegan chilli fries!

Bron recept: Women’s Fitness Magazine Australia

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer