Havermoutkoekjes met kokos

Deze havermoutkoekjes zijn zo onwijs lekker: chewy en vegan! Makkelijk te maken en ideaal als Halloween traktatie.

Afdrukken

Havermoutkoekjes met kokos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 90 gram fijngemalen havermout
  • 125 gram havermout
  • 125 gram rietsuiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 90 gram geraspte kokos
  • 135 ml. gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 2 eetlepels maple syrup
  • 1/2 tsp baking soda
  • 45 ml. water

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de fijngemalen havermout, havermout, rietsuiker, geraspte kokos, zout en gebroken lijnzaad in een grote kom.
  • Meng de maple syrup met de kokosolie en voeg de baking soda toe.
  • Giet dit samen met het water bij het droge mengsel en roer goed door. Maak gelijke balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat.
  • Druk de balletjes plat.
  • Bak in de oven voor 15-20 minuten of tot ze beginnen te kleuren.
  • Laat ze minimaal een kwartier afkoelen, het liefst op een bakrooster.
  • Bewaar ze in een goed afgesloten koektrommel of bewaardoos.

Havermoutkoekjes met kokos (vegan!)

Havermoutkoekjes met kokos (vegan!)

havermoutkoekjes-met-kokos-vegan-2

Havermoutkoekjes met kokos (vegan!)

Nog meer Halloween inspiratie? Kijk dan eens hieronder! (let op: niet alles is vegan)

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Anne

    Lekker zeg, weer zo’n makkelijk en verrukkelijk recept. Ideaal ook om met de kids te maken!

    19 oktober 2016 at 11:19
    • Reply Suzanne

      Thanks! 🙂 Leuk om te horen.

      20 oktober 2016 at 12:26

    reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star