Gepureerde groentesoep

Een heerlijke soep boordevol verse groenten die heel geschikt is om in te vriezen. Heerlijk met zelfgebakken croutons en wat verse kiemen! 

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 250 gram winterwortel, in stukjes
  • 4 stengels bleekselderij, in stukjes
  • olie, om te bakken
  • 1/2 theelepel zout
  • snuf rode chili vlokken
  • 250 gram aardappelen, geschild en in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 750 ml. groentebouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden

Bereidingswijze
Verhit wat olie in een soeppan. Bak de ui, wortel en bleekselderij met het zout een minuut of 5 tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg de aardappelen, knoflook, laurierblaadjes en Italiaanse kruiden toe en bak 5 minuten, roer steeds goed door. Schenk de bouillon erbij en laat een kwartiertje zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender: let op dat je blender geschikt is voor hete vloeistoffen, laat het anders eerst afkoelen. Deze blender die ik gebruik kan wel kokend hete vloeistoffen aan. Serveer met croutons en/of verse kiemen voor een lekkere bite.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer