Een heerlijke soep boordevol verse groenten die heel geschikt is om in te vriezen. Heerlijk met zelfgebakken croutons en wat verse kiemen!
Ingrediënten
- 1 ui
- 250 gram winterwortel, in stukjes
- 4 stengels bleekselderij, in stukjes
- olie, om te bakken
- 1/2 theelepel zout
- snuf rode chili vlokken
- 250 gram aardappelen, geschild en in blokjes
- 3 teentjes knoflook, gehalveerd
- 750 ml. groentebouillon
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
Verhit wat olie in een soeppan. Bak de ui, wortel en bleekselderij met het zout een minuut of 5 tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg de aardappelen, knoflook, laurierblaadjes en Italiaanse kruiden toe en bak 5 minuten, roer steeds goed door. Schenk de bouillon erbij en laat een kwartiertje zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender: let op dat je blender geschikt is voor hete vloeistoffen, laat het anders eerst afkoelen. Deze blender die ik gebruik kan wel kokend hete vloeistoffen aan. Serveer met croutons en/of verse kiemen voor een lekkere bite.
geen reacties