Broodje nostalgie: gebakken tomaat met ui

Er zijn van die gerechten die je met één hap terug lanceren naar een bepaalde tijd in je leven. Voor deze boterham met gebakken tomaat en ui geldt dat zeker! Dit aten we vroeger regelmatig tussen de middag en zo lekker als mijn moeder het maakte is me helaas nog nooit gelukt, maar toch komt het in de buurt. Supersimpel maar zo lekker. 

Ingrediënten
uien
tomaten
olie/plantenmargarine
paprikapoeder
kerriepoeder
peper
zout
brood

Bereidingswijze
Snij de ui in halve ringen en de tomaten in stukken en bak ze in olie of margarine in een koekenpan, liefst met deksel er op. Roer regelmatig om en bak tot de ui glazig is en de tomaat zacht. Breng op smaak met paprika- en kerriepoeder en peper en zout. Lekker op brood!

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer