Broodje nostalgie: gebakken tomaat met ui

Er zijn van die gerechten die je met één hap terug lanceren naar een bepaalde tijd in je leven. Voor deze boterham met gebakken tomaat en ui geldt dat zeker! Dit aten we vroeger regelmatig tussen de middag en zo lekker als mijn moeder het maakte is me helaas nog nooit gelukt, maar toch komt het in de buurt. Supersimpel maar zo lekker. 

Afdrukken

Broodje nostalgie: gebakken tomaat met ui

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

  • uien
  • tomaten
  • olie/plantaardige margarine
  • paprikapoeder
  • kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • brood

Bereidingswijze

  • Snij de ui in halve ringen en de tomaten in stukken en bak ze in olie of margarine in een koekenpan, liefst met deksel er op.
  • Roer regelmatig om en bak tot de ui glazig is en de tomaat zacht.
  • Breng op smaak met paprika- en kerriepoeder en peper en zout.
  • Lekker op brood!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

5 reacties

  • Reply Monique

    Heerlijk! Ook mijn moeder maakte hem bijna zo…de mijne is lekker, maar ik denk dat onze moeders er heel veel liefde in verwerkte.

    19 november 2020 at 16:42
  • Reply Lisette

    Mijn moeder maakte dit ook vaak.
    De tomaten ging ze vooraf eerst wellen en pellen.
    Maakte het met bakken nog lekkerder. Minder harde vellen op je broodje.

    3 maart 2021 at 16:26
    • Reply Tineke

      Hoi Lisette,

      Het ligt er denk ik ook aan welke tomaten je gebruikt. Ik heb dus snack-tomaatjes gebruikt die je niet kunt pellen omdat er dan alleen een wateriga massa ontstaat. Dit kan perfect en je merkt niets van de schilletjes :-).

      17 mei 2021 at 13:48
      • Reply Suzanne

        Hi Tineke,

        Ik heb je reactie hiervoor met je recept niet geplaatst, omdat dit een website is met veganistische recepten.

        17 mei 2021 at 13:52
        • Reply Tineke

          Owww sorry hoor!!
          Snap ‘t

          Grts Tineke

          17 mei 2021 at 23:24

    reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star