In deze regio gaan de scholen maandag weer beginnen. Zit jouw vakantie er dan ook weer op en zoek je een lekker lunch ideetje om mee te nemen naar het werk of school? Probeer dan deze tofu saté sandwich!
Ingrediënten
plak van een blok tofu naturel
olie, om in te bakken
komkommer, geraspt *
wortel, geraspt
taugé
1 eetlepel pindakaas
1 theelepel rode curry pasta
2 eetlepels plantaardige melk
stevig brood, ik koos voor Alison brood
* om snel wat slierten van groenten als komkommer of wortel te maken is deze juliennerasp aan te raden die verkrijgbaar is bij Dille en Kamille.
Bereidingswijze
Snij een plak van een blok tofu en laat het goed uitlekken tussen wat vellen keukenpapier. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de tofu aan beide kanten goudbruin. Maak de satésaus door de pindasaus te mengen met de currypasta en melk. Smeer een flinke laag hiervan op een boterham, leg de tofu er op en vervolgens de komkommer, wortel en taugé. Leg de andere boterham er op en snij doormidden.
Eenvoudig maar oh zo lekker: een rijstwafel belegd met pindakaas, banaan en kaneel. Ik vind zelf de 100% pindakaas het lekkerst, deze bestaat zoals de naam al doet niets anders dan pinda's ...
Rijstwafels saai? Welnee! Je moet ze alleen wel lekker beleggen. Wat dacht je van deze fruitige wafel belegd met amandelpasta (of andere notenpasta), verse aardbei en gedroogde kokos? Superlekker! ...
Een heerlijke getoaste boterham met tahin (sesampasta), avocado en geroosterde kikkererwten. Een geweldige combinatie die kan als lunch of met een kop soep als avondmaaltijd! ...
Sofine en Jumbo hebben een heel bijzonder product ontwikkeld: de Boerenkoolburger. Deze 100% plantaardige burger zit boordevol boerenkool, zoete aardappel en tofu. De burger is exclusief verkrijgbaar bij Jumbo en heeft een laag zoutgehalte, bevat krachtige eiwitten en gezonde vezels. De smaakvolle burger is geheel ontwikkeld volgens de richtlijnen van ...
Dit artikel bevat vegetarische producten. Alle producten die geplaatst zijn na 1 april 2017 zijn 100% vegan. De dagen worden langer, hier en daar kun je het aan de natuur zien: de lente komt weer in zicht! Ik vind het heerlijk om een wandeling te maken door de stad en ...
Heerlijk snack ideetje voor bij de thee of koffie: een rijstwafel met tahin (sesampasta) en getopt met frambozen, cacao nibs en kokos. Party in your mouth! ...
Tegenwoordig hoef je als vegan vrijwel echt niets meer te missen wat vlees betreft. Met vega kipstukjes kun je ook alle kanten op: zo bedacht ik me ineens dat een broodje kip-kerrie ook heel goed na te maken is! ...
Ik had ze al vaker zien liggen in het koelschap in de supermarkt en steeds dacht ik: binnenkort eens iets lekkers verzinnen om hierbij te maken. En steeds vergat ik het, of het kwam er niet van. Terwijl ik er zo benieuwd naar was: tortilla wraps van No Fairytales gemaakt ...
Deze uitvinding zag ik al vele malen voorbij komen op blogs en Pinterest. Zo nieuwsgierig naar! Het blik jackfruit, de ster van dit gerecht stond al een tijdje geduldig in de kast. Gisteren kwam het er dan eindelijk van: vega pulled pork! ...
Ultiem comfort food: gebakken paddenstoelen en champignons met room en peterselie op brood. Simpel, maar so good! Lekker als lunch of met een kop soep als maaltijd ...
Ik was aan het surfen op het internet ter inspiratie voor belegde broodjes en stuitte op deze website. Echt heel leerzaam en leuk om alle variaties te zien. Dit geeft ons weer stof tot nadenken met betrekking tot onze eigen (vegan) aanbod van broodjes als cateraar.
2 reacties
Allereerst een prachtige website! Werkelijk waar.
Ik was aan het surfen op het internet ter inspiratie voor belegde broodjes en stuitte op deze website. Echt heel leerzaam en leuk om alle variaties te zien. Dit geeft ons weer stof tot nadenken met betrekking tot onze eigen (vegan) aanbod van broodjes als cateraar.
Grote dank dus!
Groeten,
Dalicia
22 augustus 2017 at 13:06Wat een mooi compliment, dank je wel!
22 augustus 2017 at 13:09