Tofu saté sandwich

In deze regio gaan de scholen maandag weer beginnen. Zit jouw vakantie er dan ook weer op en zoek je een lekker lunch ideetje om mee te nemen naar het werk of school? Probeer dan deze tofu saté sandwich!

Ingrediënten
plak van een blok tofu naturel
olie, om in te bakken
komkommer, geraspt *
wortel, geraspt
taugé
1 eetlepel pindakaas
1 theelepel rode curry pasta
2 eetlepels plantaardige melk
stevig brood, ik koos voor Alison brood

* om snel wat slierten van groenten als komkommer of wortel te maken is deze juliennerasp aan te raden die verkrijgbaar is bij Dille en Kamille.

Bereidingswijze
Snij een plak van een blok tofu en laat het goed uitlekken tussen wat vellen keukenpapier. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de tofu aan beide kanten goudbruin. Maak de satésaus door de pindasaus te mengen met de currypasta en melk. Smeer een flinke laag hiervan op een boterham, leg de tofu er op en vervolgens de komkommer, wortel en taugé. Leg de andere boterham er op en snij doormidden.

Nog meer lekkere beleg ideetjes?

Turks brood met scrambled tofu

Turks brood met scrambled tofu

Wat een zalig broodje: Turks brood gevuld met scrambled tofu, hummus en allerlei groente! In dit artikel laat ik je zien hoe je een versie kunt maken van scrambled tofu die wat mij betreft het dichtste bij de versie met eieren komt.  ...
Lees verder
Vegan kokosbrood (slechts 3 ingrediënten!)

Vegan kokosbrood (slechts 3 ingrediënten!)

Kokosbrood, dat was lang geleden! Nou ja, een poosje terug kocht ik een pakje plantaardig kokosbrood bij de biosuper. Want vrijwel al het kokosbrood dat je in de gemiddelde supermarkt kunt kopen bevat gelatine en/of honing: niet vegan dus! Het plantaardige kokosbrood stelde me teleur, ik liet 'm hier zien ...
Lees verder
Geroosterd roggebrood met hummus en avocado

Geroosterd roggebrood met hummus en avocado

Wat een ontdekking: geroosterd roggebrood! Ik vind het op die manier veel lekkerder dan gewoon zo uit het pakje. Ik heb zowel zwaar roggebrood (vaak de goedkoopste) als de wat duurdere en lichtere roggebrood getoast en vond 't beiden heel geslaagd.  ...
Lees verder
Vegan zalm op basis van wortel

Vegan zalm op basis van wortel

Het stond al tijden op mijn te-proberen-lijstje: wortel omtoveren op iets dat heel erg op zalm lijkt. Ik stopte met het eten van vis op mijn 14e (en vlees op mijn 10e) dus het is even geleden, maar ik weet nog wel hoe zalm smaakte. Ik probeerde drie versies die ...
Lees verder
Tofu saté sandwich

Tofu saté sandwich

In deze regio gaan de scholen maandag weer beginnen. Zit jouw vakantie er dan ook weer op en zoek je een lekker lunch ideetje om mee te nemen naar het werk of school? Probeer dan deze tofu saté sandwich! Ingrediënten plak van een blok tofu naturel olie, om in te ...
Lees verder
Wrap met hummus en geroosterde bloemkool

Wrap met hummus en geroosterde bloemkool

Deze wrap is ideaal om mee te nemen naar school of werk, want koud smaakt 'ie ook erg lekker!  ...
Lees verder
Vegan lox bagel a.ka. papaya zalm

Vegan lox bagel a.ka. papaya zalm

Onlangs maakte ik een heerlijke tagliatelle met roomsaus en...zalm op basis van papaya. Het klinkt een beetje vreemd en ook ik bekeek de recepten die ik online vond met opgetrokken wenkbrauwen, maar echt: het is hartstikke lekker. Ook kwam ik een vegan versie tegen van de bekende lox bagels: mocht ...
Lees verder
Wortelwrap met spinazie, rode ui, avocado en zongedroogde tomaat

Wortelwrap met spinazie, rode ui, avocado en zongedroogde tomaat

Sinds een poosje zijn ze in twee varianten te koop en ik ben er dol op: wraps op basis van groenten van No Fairytales. Al eerder maakte ik iets lekkers met de bietenwraps en nu waren we wortelwraps aan de beurt. Ik vulde ze met kort gewokte spinazie en rode ...
Lees verder
Rijstwafel met pindakaas en banaan

Rijstwafel met pindakaas en banaan

Eenvoudig maar oh zo lekker: een rijstwafel belegd met pindakaas, banaan en kaneel. Ik vind zelf de 100% pindakaas het lekkerst, deze bestaat zoals de naam al doet niets anders dan pinda's ...
Lees verder
Rijstwafel met amandelpasta, aardbei en kokos

Rijstwafel met amandelpasta, aardbei en kokos

Rijstwafels saai? Welnee! Je moet ze alleen wel lekker beleggen. Wat dacht je van deze fruitige wafel belegd met amandelpasta (of andere notenpasta), verse aardbei en gedroogde kokos? Superlekker! ...
Lees verder

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Broodjeskantine.nl

    Allereerst een prachtige website! Werkelijk waar.

    Ik was aan het surfen op het internet ter inspiratie voor belegde broodjes en stuitte op deze website. Echt heel leerzaam en leuk om alle variaties te zien. Dit geeft ons weer stof tot nadenken met betrekking tot onze eigen (vegan) aanbod van broodjes als cateraar.

    Grote dank dus!

    Groeten,

    Dalicia

    22 augustus 2017 at 13:06
    • Reply Suzanne

      Wat een mooi compliment, dank je wel!

      22 augustus 2017 at 13:09

    reageer