In deze regio gaan de scholen maandag weer beginnen. Zit jouw vakantie er dan ook weer op en zoek je een lekker lunch ideetje om mee te nemen naar het werk of school? Probeer dan deze tofu saté sandwich!
Ingrediënten
plak van een blok tofu naturel
olie, om in te bakken
komkommer, geraspt *
wortel, geraspt
taugé
1 eetlepel pindakaas
1 theelepel rode curry pasta
2 eetlepels plantaardige melk
stevig brood, ik koos voor Alison brood
* om snel wat slierten van groenten als komkommer of wortel te maken is deze juliennerasp aan te raden die verkrijgbaar is bij Dille en Kamille.
Bereidingswijze
Snij een plak van een blok tofu en laat het goed uitlekken tussen wat vellen keukenpapier. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de tofu aan beide kanten goudbruin. Maak de satésaus door de pindasaus te mengen met de currypasta en melk. Smeer een flinke laag hiervan op een boterham, leg de tofu er op en vervolgens de komkommer, wortel en taugé. Leg de andere boterham er op en snij doormidden.
Nog meer lekkere beleg ideetjes?
2 reacties
Allereerst een prachtige website! Werkelijk waar.
Ik was aan het surfen op het internet ter inspiratie voor belegde broodjes en stuitte op deze website. Echt heel leerzaam en leuk om alle variaties te zien. Dit geeft ons weer stof tot nadenken met betrekking tot onze eigen (vegan) aanbod van broodjes als cateraar.
Grote dank dus!
Groeten,
Dalicia
22 augustus 2017 at 13:06Wat een mooi compliment, dank je wel!
22 augustus 2017 at 13:09