In deze regio gaan de scholen maandag weer beginnen. Zit jouw vakantie er dan ook weer op en zoek je een lekker lunch ideetje om mee te nemen naar het werk of school? Probeer dan deze tofu saté sandwich!
Ingrediënten
plak van een blok tofu naturel
olie, om in te bakken
komkommer, geraspt *
wortel, geraspt
taugé
1 eetlepel pindakaas
1 theelepel rode curry pasta
2 eetlepels plantaardige melk
stevig brood, ik koos voor Alison brood
* om snel wat slierten van groenten als komkommer of wortel te maken is deze juliennerasp aan te raden die verkrijgbaar is bij Dille en Kamille.
Bereidingswijze
Snij een plak van een blok tofu en laat het goed uitlekken tussen wat vellen keukenpapier. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de tofu aan beide kanten goudbruin. Maak de satésaus door de pindasaus te mengen met de currypasta en melk. Smeer een flinke laag hiervan op een boterham, leg de tofu er op en vervolgens de komkommer, wortel en taugé. Leg de andere boterham er op en snij doormidden.
Een tijd geleden at ik voor het eerst een banh mi: een Vietnamees stokbroodje belegd met vlees, ingelegde groenten, koriander en een Vietnamese dressing. Uiteraard was mijn versie vegetarisch. Ik was meteen om: wat onwijs lekker, al die smaken bij elkaar! Ik wilde hier zelf een vegan versie van maken ...
Eens iets anders dan de klassieke hamburgerbroodjes: stevige bruine boterhammen. En dan besmeerd met hummus en belegd met een vegaburger, rucola en rode ui... Je eet je vingers er bij op! ...
Behoefte aan een stevige lunch die boordevol vitamines, mineralen en goede vetten zit? Kijk dan even naar deze superfood boterham, die ook nog eens verrukkelijk smaakt ...
Deze combinatie smaakt heerlijk als sandwich, maar ik maakte er ook een tosti van: nóg lekkerder, omdat de pindakaas met de sambal smelt en de smaken nog meer naar voren komen. ...
Deze gezonde en zeer smaakvolle jam maak je met maar 3 ingrediënten! Omdat chiazaadjes uitzetten in combinatie met vocht heb je geen geleermiddel nodig om deze jam te maken ...
Een simpele maar oh zo lekkere wrap! Ingrediënten tortilla wrap hummus wortel, geraspt komkommer, in dunne plakken Bereidingswijze Verwarm de wrap in de magnetron of koekenpan. Besmeer de wrap met hummus en beleg met de wortel en komkommer en rol de wrap dicht en snij doormidden ...
Ik was aan het surfen op het internet ter inspiratie voor belegde broodjes en stuitte op deze website. Echt heel leerzaam en leuk om alle variaties te zien. Dit geeft ons weer stof tot nadenken met betrekking tot onze eigen (vegan) aanbod van broodjes als cateraar.
2 reacties
Allereerst een prachtige website! Werkelijk waar.
Ik was aan het surfen op het internet ter inspiratie voor belegde broodjes en stuitte op deze website. Echt heel leerzaam en leuk om alle variaties te zien. Dit geeft ons weer stof tot nadenken met betrekking tot onze eigen (vegan) aanbod van broodjes als cateraar.
Grote dank dus!
Groeten,
Dalicia
22 augustus 2017 at 13:06Wat een mooi compliment, dank je wel!
22 augustus 2017 at 13:09