No Fairytales boerenkool tortilla’s

Het assortiment van de groentewraps van No Fairytales is uitgebreid! Na de wortel- en bietentortilla ligt vanaf vandaag ook de boerenkool variant in het koelschap bij Albert Heijn. Ik mocht ‘m alvast proberen en vertel je in dit artikel wat ik er van vond en wat ik er mee heb gemaakt! 

De wortel en bietenwraps heb je al vaker voorbij zien komen hier. Ik ben dan ook fan: naast dat ze goed voor je zijn zijn ze ook gewoon lekker. Eet je 2 wraps, krijg je daarmee al 36 gram groenten binnen. De wraps zijn vegan en en je kunt er alle kanten mee op. Zo maakt ik al eerder:

Van links naar rechts, klik op de links om de recepten te zien: bietentortilla met hummus en tempeh bacon, Mexicaanse zwarte bonensoep met crispy topping, wortelwrap met spinazie, rode ui, avocado en zongedroogde tomaat en guacamole met tacochips van wortelwraps

Boerenkoolwraps
De boerenkoolwraps bevatten maar liefst 45% groenten en zijn groen van kleur. Je vind ze in het koelschap in de supermarkt in de buurt van de koelverse pasta’s. Een verpakking bevat 5 stuks en dit zijn de ingrediënten: groente (45%): boerenkool (43%), wortel (2%), tarwebloem, tarwe-eiwit, rijsmiddelen (E450, E500), raapzaad olie, glycerol, sojabloem, voedingszuur (appelzuur, asorbinezuur), zout, emulgatoren (E415, E472e), linzenbloem, glucose-stroop, conserveermiddel (E202), natuurlijk aroma, concentraat van saffloer en spirulina.

Lekker!
Ik vind deze wraps net als de andere 2 varianten erg lekker. Ik vind de kleur ook mooi en dat merk je natuurlijk niet aan de smaak maar het oog wil ook wat, toch? 🙂

Wrap it  up
Ik belegde deze wraps met zoete aardappel, verse boerenkool, wortel, avocado, gemarineerde tempeh en tahin dressing. Een heel smaakvolle combinatie!

Ingrediënten
zoete aardappel, in plakken (met of zonder schil, dat is naar smaak)
olie
blok tempeh
60 ml. sojasaus
2 eetlepels maple syrup
2 teentjes knoflook, geperst
flinke snuf zwarte peper
snuf zeezout
boerenkoolwraps
verse gesneden boerenkool
winterwortel
avocado
tahindressing
60 ml. tahin (sesampasta)
2 eetlepels olijfolie
1 1/2 tablespoon citroensap
2 eetlepels agavesiroop
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 theelepel zeezout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de plakken zoete aardappel aan beide kanten licht in met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ongeveer 10 – 15 minuten in de oven, de plakken zijn gaar wanneer je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken.

Meng de sojasaus met maple syrup, knoflook, zwarte peper en zeezout en schenk dit in een platte schaal. Snij de tempeh in dunne plakken en leg deze in de marinade in de ovenschaal en laat aan beide kanten intrekken. Leg  de plakken tempeh op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 5 minuten in de oven.

Snij dunne reepjes van de wortel met een dunschiller of kaasschaaf en snij de avocado in plakjes.

Beleg de wraps met de zoete aardappel, tempeh, boerenkool, wortel, avocado en tahindressing. Rol op en snij eventueel doormidden. Prima de avond van te voren te maken voor de lunch: besprenkel de avocado dan wel met wat citroensap om verkleuring te voorkomen of voeg de avocado pas toe wanneer je de wraps wil eten.

De boerenkoolwraps heb ik gekregen van de fabrikant. Ik ben hier niet voor betaald en dit artikel bevat mijn eerlijke mening.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer