Mexicaanse zwarte bonensoep met crispy topping

Dit is een lekkere pittige Mexicaanse soep met zwarte bonen, tomaat en avocado. Ik herinnerde me de crispy tortilla topping die ik eerder eens maakte voor over soep en salades en was benieuwd of dit ook zou werken met worteltortilla’s. Het resultaat is heerlijk: krokant en heel smaakvol en smaakt perfect bij deze hartige soep!

Ingrediënten voor 6 porties
soep
(olijf)olie, om te bakken
1 ui, gesnipperd
1 stengel bleekselderij
1 wortel, in kleine blokjes gesneden
1 rode peper, fijngesneden
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 blik tomatenblokjes van 400 gram
600 ml. groentebouillon
1 blik zwarte bonen van 400 gram
1 avocado
2 tomaten
crispy topping
worteltortilla’s *
(olijf)olie
peper
zout

* deze zijn van het merk No Fairytales en kun je in diverse supermarkten kopen. Je kunt ze vinden in de koeling bij de verse pasta’s.

Bereidingswijze soep
Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de ui, bleekselderij, wortel en chilipeper voor een minuut of tien. Voeg de kruiden toe en roer nog een minuutje door. Voeg dan de tomatenblokjes en bouillon toe en laat 30 minuten zachtjes koken. Schep ongeveer de helft uit de pan en hou apart. Meng de rest van de soep met een staafmixer en voeg de helft toe en verwarm nog even goed door. Serveer de soep met blokjes avocado en tomaat en crispy topping erover.

Bereidingswijze crispy topping
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snij de tortilla’s in dunne reepjes. Doe deze reepjes in een kom en giet er een klein beetje olie bij. Schud voorzichtig om, eventueel met je handen zodat alle reepjes bedekt worden met de olie. Bestrooi met flink wat peper en zout en leg de reepjes dan naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de reepjes in ongeveer een minuut of 5 goudbruin. Let op, want ze verbanden snel!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer