Mijn 4 favoriete hartige soorten broodbeleg

Maar wat eet je dan op brood? Oh, er is zoveel lekkers! Ik laat je in dit artikel 4 van mijn huidige hartige favoriete soorten beleg zien.

Vegan crackers

En dat beleg doe ik naast op boterhammen graag op de Lekker vrij crackers van Jumbo.

Deze zijn er ook van het huismerk van AH van de lijn vrij van gluten en deze crackers lijken heel erg op Cracottes, die helaas niet vegan zijn vanwege het ingrediënt weipoeder (van melk).

Ook eet ik graag de lichte spelt crackers van Bolletje, deze kun je in de meeste supermarkten kopen en zijn helemaal vegan!

1. Albert Heijn Americain spread

Deze vind ik heel dichtbij in de buurt van Filet Americain komen zoals ik me die herinner. Een zalige spread op basis van jackfruit! Verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 2,50.

2. Kips vegan paté paprika

Deze smaak vegan paté is net nieuw en ik vind ‘m erg lekker. De paté is op basis van op basis van soja-eiwit en erwteneiwit met paprika, verkrijgbaar bij de meeste supermarkten voor € 1,89.

3. Albert Heijn plantaardige spread op basis van cashew met sweet jalapeno

Deze spread doet me qua smaak denken aan Slankie sambal smeerkaas, één van mijn favorieten van voor ik veganist werd. Helaas niet qua structuur, maar de smaak doet me er dus aan denken! Deze eet ik ook graag op stukken paprika. Verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 2,59.

4. Good & Green smoked ham

Deze vleesvervanger vind ik één van de meest realistische, in het filmpje kun je ook zien hoe ik een plakje uit elkaar kan trekken. Het is heel elastisch en net echt, al komt de smaak eerder in de buurt van rookvlees dan van ham. Erg lekker, goede bite en nogmaals, net echt. Daar moet je dus wel tegen kunnen. Deze is ook erg lekker gewikkeld om partjes meloen! Deze is onder andere verkrijgbaar bij Jumbo voor € 2,79. Ook een aanrader is de vegan carpaccio trouwens die ik al eerder hier liet zien.

Video

Bekijk hieronder de korte video die ik hierover  heb gemaakt:

Nog meer lekkere beleg ideetjes?

Vegan jackfruit tonijnsalade

Vegan jackfruit tonijnsalade

Als ik één ding heb geleerd in het jaar dat ik nu veganistisch leef, is het wel dat voor zo'n beetje ieder gerecht wel een vegan versie te maken is. Tonijn is er zo één. Al eerder maakte ik versies met kikkererwten en watermeloen, nu een variant op basis van ...
Platbrood met avocado en tahin

Platbrood met avocado en tahin

Dit recept vond ik onlangs op de website van Albert Heijn. Ideaal voor wanneer je weinig tijd (of zin) hebt om te koken, maar toch iets lekkers op tafel wil zetten. Kom soep erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Of snij dit platbrood in stukjes voor bij de borrel! ...
Vegaburger

Vegaburger

Woah, dit was smullen! Serieus één van de lekkerste vega burgers die ik tot nu toe heb gegeten. Heel lekker met een plakje vegan kaas dat er een beetje op smelt.  ...
Turks brood met scrambled tofu

Turks brood met scrambled tofu

Wat een zalig broodje: Turks brood gevuld met scrambled tofu, hummus en allerlei groente! In dit artikel laat ik je zien hoe je een versie kunt maken van scrambled tofu die wat mij betreft het dichtste bij de versie met eieren komt.  ...
Vegan kokosbrood (slechts 3 ingrediënten!)

Vegan kokosbrood (slechts 3 ingrediënten!)

Kokosbrood, dat was lang geleden! Nou ja, een poosje terug kocht ik een pakje plantaardig kokosbrood bij de biosuper. Want vrijwel al het kokosbrood dat je in de gemiddelde supermarkt kunt kopen bevat gelatine en/of honing: niet vegan dus! Het plantaardige kokosbrood stelde me teleur, ik liet 'm hier zien ...
Geroosterd roggebrood met hummus en avocado

Geroosterd roggebrood met hummus en avocado

Wat een ontdekking: geroosterd roggebrood! Ik vind het op die manier veel lekkerder dan gewoon zo uit het pakje. Ik heb zowel zwaar roggebrood (vaak de goedkoopste) als de wat duurdere en lichtere roggebrood getoast en vond 't beiden heel geslaagd.  ...
Tofu saté sandwich

Tofu saté sandwich

In deze regio gaan de scholen maandag weer beginnen. Zit jouw vakantie er dan ook weer op en zoek je een lekker lunch ideetje om mee te nemen naar het werk of school? Probeer dan deze tofu saté sandwich! ...
Wrap met hummus en geroosterde bloemkool

Wrap met hummus en geroosterde bloemkool

Deze wrap is ideaal om mee te nemen naar school of werk, want koud smaakt 'ie ook erg lekker!  ...
Vegan lox bagel a.ka. papaya zalm

Vegan lox bagel a.ka. papaya zalm

Onlangs maakte ik een heerlijke tagliatelle met roomsaus en...zalm op basis van papaya. Het klinkt een beetje vreemd en ook ik bekeek de recepten die ik online vond met opgetrokken wenkbrauwen, maar echt: het is hartstikke lekker. Ook kwam ik een vegan versie tegen van de bekende lox bagels: mocht ...
Wortelwrap met spinazie, rode ui, avocado en zongedroogde tomaat

Wortelwrap met spinazie, rode ui, avocado en zongedroogde tomaat

Sinds een poosje zijn ze in twee varianten te koop en ik ben er dol op: wraps op basis van groenten van No Fairytales. Al eerder maakte ik iets lekkers met de bietenwraps en nu waren we wortelwraps aan de beurt. Ik vulde ze met kort gewokte spinazie en rode ...
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer