Mijn 4 favoriete hartige soorten broodbeleg

Maar wat eet je dan op brood? Oh, er is zoveel lekkers! Ik laat je in dit artikel 4 van mijn huidige hartige favoriete soorten beleg zien.

Vegan crackers

En dat beleg doe ik naast op boterhammen graag op de Lekker vrij crackers van Jumbo.

Deze zijn er ook van het huismerk van AH van de lijn vrij van gluten en deze crackers lijken heel erg op Cracottes, die helaas niet vegan zijn vanwege het ingrediënt weipoeder (van melk).

Ook eet ik graag de lichte spelt crackers van Bolletje, deze kun je in de meeste supermarkten kopen en zijn helemaal vegan!

1. Albert Heijn Americain spread

Deze vind ik heel dichtbij in de buurt van Filet Americain komen zoals ik me die herinner. Een zalige spread op basis van jackfruit! Verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 2,50.

2. Kips vegan paté paprika

Deze smaak vegan paté is net nieuw en ik vind ‘m erg lekker. De paté is op basis van op basis van soja-eiwit en erwteneiwit met paprika, verkrijgbaar bij de meeste supermarkten voor € 1,89.

3. Albert Heijn plantaardige spread op basis van cashew met sweet jalapeno

Deze spread doet me qua smaak denken aan Slankie sambal smeerkaas, één van mijn favorieten van voor ik veganist werd. Helaas niet qua structuur, maar de smaak doet me er dus aan denken! Deze eet ik ook graag op stukken paprika. Verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 2,59.

4. Good & Green smoked ham

Deze vleesvervanger vind ik één van de meest realistische, in het filmpje kun je ook zien hoe ik een plakje uit elkaar kan trekken. Het is heel elastisch en net echt, al komt de smaak eerder in de buurt van rookvlees dan van ham. Erg lekker, goede bite en nogmaals, net echt. Daar moet je dus wel tegen kunnen. Deze is ook erg lekker gewikkeld om partjes meloen! Deze is onder andere verkrijgbaar bij Jumbo voor € 2,79. Ook een aanrader is de vegan carpaccio trouwens die ik al eerder hier liet zien.

Video

Bekijk hieronder de korte video die ik hierover  heb gemaakt:

Nog meer lekkere beleg ideetjes?

Vegan Fast Food Friday #20: goulash kroketten

Vegan Fast Food Friday #20: goulash kroketten

Deze keer maakte ik voor deze serie vegan fast food Friday plantaardige goulash kroketten! Het is even wat werk en je maakt ze het beste de dag voor je ze wil eten, want de vulling heeft de tijd nodig om op te stijven in de koelkast. Maar zal het waard ...
Lees verder
Maar wat eet je dan op brood?

Maar wat eet je dan op brood?

Regelmatig krijg ik de vraag wat je als veganist op je brood kunt doen behalve pindakaas en hummus. Nou, ontzettend veel! In dit artikel laat ik je een paar lekkere beleg ideetjes zien en wat er zoal aan plantaardig beleg verkrijgbaar is in de supermarkt ...
Lees verder
Broodje avocado met tofu scramble

Broodje avocado met tofu scramble

Een heerlijk broodje met tofu en avocado scramble dat heerlijk is als ontbijt, lunch of met een kop soep als avondmaaltijd ...
Lees verder
Nieuw: Quorn vegan deli broodbeleg + recepten

Nieuw: Quorn vegan deli broodbeleg + recepten

Goed nieuws! Vanaf vandaag is het vegan broodbeleg schap bij Albert Heijn uitgebreid met 2 soorten: Vegan Smokey Ham Free Slices en Vegan Chicken Free Slices. Ik probeerde ze alvast uit en maakte er 2 recepten mee!  ...
Lees verder
Broodje vegan SoChicken sticks met pepermayonaise

Broodje vegan SoChicken sticks met pepermayonaise

Met de crispy SoChicken sticks van SoFine maakte ik dit heerlijke broodje. Lekker met de frisse ijsbergsla en pepermayonaise. Om je vingers bij op te eten!  ...
Lees verder
Tofu saté met cashewsaus

Tofu saté met cashewsaus

Tofu leent zich heel goed om te bereiden als saté in de grillpan. Ik maakte daarbij een pittige saus met cashewnoten. Zo lekker!  ...
Lees verder
Vegan jackfruit tonijnsalade

Vegan jackfruit tonijnsalade

Als ik één ding heb geleerd in het jaar dat ik nu veganistisch leef, is het wel dat voor zo'n beetje ieder gerecht wel een vegan versie te maken is. Tonijn is er zo één. Al eerder maakte ik versies met kikkererwten en watermeloen, nu een variant op basis van ...
Lees verder
Platbrood met avocado en tahin

Platbrood met avocado en tahin

Dit recept vond ik onlangs op de website van Albert Heijn. Ideaal voor wanneer je weinig tijd (of zin) hebt om te koken, maar toch iets lekkers op tafel wil zetten. Kom soep erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Of snij dit platbrood in stukjes voor bij de borrel! ...
Lees verder
Pulled carrot

Pulled carrot

Pulled gerechtjes zijn hot: zo komen er steeds meer varianten op het originele pulled pork. Ik maakte al eerder pulled jackfruit en pulled oesterzwammen en nu heb ik toch weer zoiets waanzinnig lekkers ontdekt: pulled carrot, oftewel wortel. Woah, dit is serieus genieten én supersimpel om te maken. Kijk maar!  ...
Lees verder
Vegaburger

Vegaburger

Woah, dit was smullen! Serieus één van de lekkerste vega burgers die ik tot nu toe heb gegeten. Heel lekker met een plakje vegan kaas dat er een beetje op smelt.  ...
Lees verder
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer