Lavash is een heel lekker Armeens knapperig platbrood. Ideaal om te serveren met een dip zoals hummus of baba ganoush.
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel za’atar (dat is een mengsel van oregano, sesamzaadjes, sumak en zout)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 240 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier en zet deze in de oven.
- Meng de bloem, olijfolie, zout en 150 ml. warm water tot een deeg. Kneed voor 5 minuten tot het elastisch is geworden.
- Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol deze uit in een cirkel met een doorsnede van ongeveer 15 cm.
- Bestrijk met een bakkwastje met wat water en bestrooi met wat za’atar.
- Haal de bakplaat uit de oven en leg de platbroden er op. Bak voor 3-4 minuten aan beide kanten tot het goudbruin begint te kleuren.
- Lekker met hummus en baba ganoush.
geen reacties