Spelt chapati brood

Chapati is een Indiaas soort brood, dat veel gegeten wordt bij gerechten als curry. Het lijkt op naanbrood, maar het verschil is dat dit chapati brood veel dunner is omdat gist wordt weggelaten, waardoor het niet rijst. Deze chapati is heel makkelijk om te maken met maar 3 ingrediënten! Lekker bij deze snelle linzencurry.

Ingrediënten voor 2 stuks
40 gram speltbloem en iets extra om het aanrecht mee te bestuiven
1/4 tsp zout
25 gram lauw water

Bereidingswijze
Doe de speltbloem in een grote kom, voeg het zout toe en meng. Voeg het water beetje bij beetje toe en kneed met je handen of met een mixer met deeghaken. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg een half uur rusten. Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Bestuif het aanrecht met wat van het extra speltmeel. Rol de delen deeg uit met een deegroller (of bij gebrek aan met een lege wijnfles), ik vond dit makkelijker gaan met een vel bakpapier erover heen. Bak de chapati’s in een hete droge koekenpan. Bak ze aan beide kanten voor ongeveer een halve minuut per kant.

Spelt chapati brood

Spelt chapati brood

Spelt chapati brood

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer