Vegan caramel saus

Heerlijk voor bijvoorbeeld over ijs, toetjes en door de koffie. En helemaal vegan! Ook leuk om cadeau te geven.

Ingrediënten
1 blik kokosmelk 400 ml.
1/2 cup/100 gram kokospalmsuiker
2 tsp/10 ml/vanille extract
1 tbsp/15 ml. kokosolie
1/2 tsp/2 gram grof zeezout

Bereidingswijze
Doe de kokosmelk met de kokospalmsuiker in een steelpan en breng aan de kook. Laat vervolgens terwijl je regelmatig roert, zo’n 30 minuten zachtjes koken. Voeg het vanille extract, kokosolie en zeezout toe en roer goed door. Laat afkoelen. Ongeveer 2 weken houdbaar in de koelkast.

Vegan caramel saus

Vegan caramel saus

Vegan caramel saus

Vegan caramel saus

Vegan caramel saus

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Manon

    zo makkelijk als grote caramelliefhebber ga ik dit maken want ik mis de echte dulce de leche toch wel een beetje

    27 juli 2016 at 12:57
  • Reply Sanne

    Ahhhh echt zo zo zo lekker dit! Ik heb het wel eens gemaakt en vond het heel erg goed, hmmmm.
    Liefs

    27 juli 2016 at 23:00
  • reageer