Lavash platbrood

Lavash is een heel lekker Armeens knapperig platbrood. Ideaal om te serveren met een dip zoals hummus of baba ganoush. 

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 3 tablespoons/45 ml. olijfolie
  • 1 teaspoon zout
  • 1 tablespoon za’atar, bijvoorbeeld van Jonnie Boer

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 240 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier en zet deze in de oven.
  • Meng de bloem, olijfolie, zout en 150 ml. warm water tot een deeg. Kneed voor 5 minuten tot het elastisch is geworden.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol deze uit in een cirkel met een doorsnede van ongeveer 15 cm.
  • Bestrijk met een bakkwastje met wat water en bestrooi met wat za’atar.
  • Haal de bakplaat uit de oven en leg de platbroden er op. Bak voor 3-4 minuten aan beide kanten tot het goudbruin begint te kleuren.
  • Lekker met hummus en baba ganoush.

Fruitige ijssticks

Fruitige ijssticks

Hoe leuk zijn deze vrolijk gekleurde langwerpige ijsblokjes gevuld met stukjes fruit? Heel eenvoudig te maken met het PLASTIS ijsblokjesvorm die je bij IKEA kunt kopen voor  € 0,99 cent ...
Lees verder
Gezouten tahin caramel bites

Gezouten tahin caramel bites

Deze caramels zijn supermakkelijk te maken maar zo lekker. Er gaat een beetje zeezout over heen. Mocht je nog niet bekend zijn met zout over zoet, probeer het eens. Een snufje zout in bijvoorbeeld chocolademelk brengt de chocoladesmaak nog meer naar voren ...
Lees verder
Vegan spelt wafels

Vegan spelt wafels

Deze wafels zijn op basis van speltmeel en een bijzonder ingrediënt dat eieren overbodig  maakt in dit recept: appelmoes! ...
Lees verder
Vegan kruidnootjes

Vegan kruidnootjes

Deze kruidnootjes zijn gemaakt zonder eieren, boter en geraffineerde suiker. Een stuk minder mierzoet dan de gewone versie uit de winkel, maar zeker ook lekker en een heel stuk gezonder. Ze zijn bovendien super makkelijk om te maken en alle ingrediënten kun je tegenwoordig gewoon in vrijwel alle supermarkten kopen ...
Lees verder
Druiven stokjes

Druiven stokjes

Alle bevroren druiven op een stokje! Prik pitloze witte druiven op een saté prikker en zet een paar uur in de vriezer. Een gezond tussendoortje ...
Lees verder
Portobello steaks

Portobello steaks

Dit is een heerlijke ontdekking. Gaat prima door als vleesvervanger bij de maaltijd! ...
Lees verder
Two ingredient banaan kokos koekjes

Two ingredient banaan kokos koekjes

Twee ingrediënten ja: en lekker dat het is! Ingrediënten 1 banaan 3/4 cup geraspte kokos Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakplaat in. Meng de banaan met de kokos in een keukenmachine of gebruik zoals ik een staafmixer en een hoge mengbeker, dat ging prima. Neem ...
Lees verder
Chocolade appeltjes

Chocolade appeltjes

Een gezond tussendoortje, ook leuk om te trakteren! Ingrediënten voor 8 partjes 1 Granny Smith appel scheutje citroensap pure chocolade walnoten Bereidingswijze Was de appel goed en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snij de appel doormidden, en snij de twee helften ook weer doormidden. Snij iedere part doormidden, nu ...
Lees verder
No bake pindakaas koekjes

No bake pindakaas koekjes

Hier komt geen oven aan te pas en ook blijft de suiker achterwege maar die mis je niet vanwege de zoetheid van de dadels. Een heel gezond koekje dus, die ook bij kinderen in de smaak zal vallen. Ik bewaarde ze in de vriezer, je kunt ze dan ook direct ...
Lees verder
Bananensuhsi met hennepzaad

Bananensuhsi met hennepzaad

Hennepzaad is een eiwitrijk superfood dat boordevol vezels zit. In combinatie met banaan en pindakaas maakt het een verantwoorde maar vooral lekkere snack. Dit tussendoortje/dessert zal ook vast in de smaak vallen bij kinderen! Ingrediënten banaan pindakaas hennepzaad (onder andere te koop bij Albert Heijn) Bereidingswijze Smeer pindakaas op de ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer