Kiwi bites met chocolade en geroosterde kokos

Superyummy kiwi hapjes met chocolade en geroosterde kokos. In een mum van tijd klaar maar met een feestelijk effect! Lekker als snack of bij een bolletje ijs als dessert.

Ingrediënten
kiwi’s
pure chocolade
geraspte kokos

Bereidingswijze
Bekleed een bord of schaal met bakpapier. Rooster de kokos al roerende in een droge koekenpan. Let op: het kleurt snel! Haal van het vuur en laat afkoelen. Laat de chocolade smelten in de magnetron of au bain marie. Schil de kiwi’s en snij in dikke plakken. Doop de plakken kiwi voor de helft in de chocolade en bestrooi met de geraspte kokos. Leg op het bord of schaal met bakpapier en zet eventueel even in de koelkast zodat de chocolade snel hard wordt.

Ik maakte al eerder lekkere dingen met deze groene sappige vrucht:

  1. Raw kiwi bananen taartjes – recept | 2. Kokos fruit ijsjes – recept | 3. Kiwi chia fresca – recept | 4. Choco fruit pops – recept | 5. Laagjes smoothie met blauwe bessen – recept

Ki-wist je dat
De kiwi is niet alleen lekker, maar ook een supergezonde fruitsoort. Kiwi’s bevatten veel vitamine C, B en E Door de vele vitamine C is dit goed voor de weerstand. Groene kiwi’s bevatten zelfs meer vitamine C dan een sinaasappel of 3 citroenen!

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer