642 Tiny Things To Write About – #1

Ik had het al een poosje geleden gezien: het compacte boekje getiteld ‘642 things to write about‘. Er staan de meest uiteenlopende schrijfopdrachten in, zo leuk! Voor deze serie zal ik er steeds één uitkiezen en hier uitwerken. Vind je het leuk om mee te doen? Neem dit dan gerust over op jouw eigen blog of Facebook pagina! Laat een linkje onder bij de reacties zodat ik je kan volgen. Het boekje zelf is hier te bestellen.

642-tiny-things-to-write-about

#1 FIND A PICTURE FROM WHEN YOU WERE A TODDLER. WRITE ABOUT THAT MOMENT FROM THE PERSPECTIVE OF YOUR CHILD SELF.
Kies een foto van toen je een kleuter was. Schrijf over dat moment vanuit het perspectief van jouw kinderlijke zelf.

Wiebelend op witte laarsjes wachtte ik ongeduldig af tot Sinterklaas bij mijn naam aanbeland was

Wat eng dit. Zou Sinterklaas het al gelezen hebben voor hij hier naar toe kwam? Zou hij al weten of ik een cadeautje krijg of niet? Ik ben lief geweest. Tenminste, meestal. Oke, die ene keer. Zou ik nu alleen daarom dan geen cadeau krijgen? Alleen maar omdat ik stiekem uit bed was gegaan ver na bed tijd en bovenaan de trap tv mee keek met papa en mama die beneden zaten? Hoe weet Sinterklaas zoiets dan? Zou Sinterklaas hulppieten hebben, die hier wonen en door de ramen kijken? Ik heb niemand gezien volgens mij, toen. Oh, ik hoop toch zo dat ik een cadeau krijg. Dat ik iets krijg van mijn lijstje wat we in onze schoen mochten doen hier op school. Die geurstiften zou ik zo graag willen. Ik zou er zo mooi mijn Modewijzer tekeningen mee kunnen inkleuren. Hee. Zou die Zwarte Piet daar achter Sinterklaas pepernoten bij zich hebben? Ik hoop het. Krijg best trek hier. En dorst. Waarom krijgt Sinterklaas eigenlijk koffie en wij niks? Duurt lang. Sinterklaas leest niet echt snel. Ik ben zo zenuwachtig. Ik moet plassen. Maar dat kan natuurlijk niet nu. Ik moet wachten tot Sinterklaas bij de S is van mijn naam en vertelt of ik lief ben geweest en of ik een cadeautje krijg. Nog 1 voor me. Als Hilde is geweest dan ben ik. Ik hou het niet meer.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer