Laagjes smoothie met blauwe bessen

Deze laagjes smoothie ziet er niet alleen mooi uit, het zit boordevol vitamines en smaakt heerlijk! Lekker als ontbijt, prima om de avond ervoor al te maken. Deksel er op and go!

Ingrediënten voor 2 glazen
125 gram frambozen (ik gebruikte diepvries)
1 kiwi
30 ml. kokosolie, gesmolten
90 gram spinazie
1 grote peer, in stukken gesneden
schepje chiazaadjes
75 gram blauwe bessen (ik gebruikte diepvries)
35 gram pompoenpitten
330 ml. kokoswater

Bereidingswijze
Meng de spinazie, kokosolie, de helft van de peer, de kiwi en 175 ml. van het kokoswater in een blender en roer de chiazaadjes er door heen. Giet dit in een pot (of dik glas) en zet een minuut of 20 in de vriezer. De onderste laag moet dikker zijn dan de bovenste roze laag. Maak intussen de bovenste laag door de frambozen te mengen met het overige kokoswater en de andere helft van de peer in de blender. Giet dit op de groene onderste laag. Meng de blauwe bessen met 45 ml. water in een steelpan en breng aan de kook. Laat dit zo’n 5 minuutjes doorkoken zodat het meeste vocht kan verdampen. Schep dit mengsel over de smoothie en top met de pompoenpitten.

laagjes-smoothie-met-blauwe-bessen-2

laagjes-smoothie-met-blauwe-bessen-3

Laagjes smoothie met blauwe bessen

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Anne

    Deze ziet er heel goed uit, super fijne ingrediënten ook!

    19 juni 2016 at 15:00
  • Reply Wietske

    Alleen al om de mooie kleurencombi zou dit recept moeten maken. Dankjewel!

    19 juni 2016 at 21:39
  • reageer