Burgertrut

Foto van https://www.facebook.com/Burgertrut/

Ik had er veel over gehoord en gelezen en was er al minstens 100 keer voorbij gelopen daar midden in mijn eigen mooie stad Rotterdam pal naast de Markthal aan het Hang: Burgertrut.

Nu is het er vorige week eindelijk van gekomen om er een bezoekje te brengen: en dit was zeker niet de laatste keer! Bij binnenkomst werden we hartelijk begroet door een dame en mochten we zelf een plekje uitzoeken. We waren er vrij laat, rond acht uur en het was gelukkig niet zo druk. In het weekend zal dit zeker anders zijn.

Burgertrut

Foto gemaakt door Fabien Moëne

We namen plaats aan een ruime houten picknicktafel en bestelden eerst een drankje: ik koos de homemade frambozen limonade en mijn vriend een biologisch biertje. Yum!

Foto gemaakt door Fabien Moëne

Foto gemaakt door Fabien Moëne

Burgertrut

Het menu is te lezen op de menukaart en de specials staan geschreven op de muren.

Burgertrut

De inrichting is fabulous: heel hip, maar ook heel gezellig. Er hangt een fijne, relaxte sfeer. Ik krijg spontaan zin om soortgelijke accessoires in de kringloopwinkel te scoren. Overal staan vaasjes met verse prachtige boeketjes, ik ben verliefd op de hanglampen die uit gebundelde ouderwetse lampenkapjes bestaan en er hangen kleurrijke prints aan de muur: ja, met de styling zit het helemaal goed hier!

Na kort maar intensief  wikken wegen (alles klinkt zo lekker!) koos mijn vriend voor de Texas Cheese Massacre: een burger van biologisch vlees met een relish van augurk en ui, mosterd en mierikswortel, Gouda kaas, sla en tomaat op een wit broodje. Er is een ruime keus voor vegetariërs: maar liefst 3 veggie burgers en 1 vegan én een veggie kapsalon waarvan je ook een vegan versie kunt bestellen. Top! Daarnaast was er ook special: de Bollywoord burger, zowel veggie als vegan met zoete aardappel en pompoen. Keuzes, keuzes… Ik besloot te kiezen voor de Vegan Dushi met een mini salad als side erbij. De prijzen vallen ons mee: voor de burger met vlees waren we € 7,95 kwijt en mijn vegan burger met mini salad kostte € 9,95.

Burgertrut

Nadat we onze bestelling hadden doorgegeven aan de serveerster, die ook super vriendelijk en gastvrij was, leunden we achterover en genoten van onze drankjes.

Burgertrut

Tot zo ver niks dan lof. Dan nu het enige minpuntje dat wij konden bedenken aan deze tent, want hier komt ‘ie dan: het ging allemaal niet heel snel. Ondanks dat het stil was moesten we vrij lang op onze bestelling wachten. Maar het bleek het wachten wel helemaal waard te zijn, dat wel: Delicious met een hoofdletter D. De vegan Dushi Burger was een explosie van smaken die onverwacht perfect met elkaar combineerden: zure komkommers, kruidige kikkererwten en curry en zoete mango. Wow. Dit was smullen, beide burgers zijn helemaal goedgekeurd en ook de mini salade, die bleek te bestaan uit ‘raw broccoli salad with a creamy cashew dressing, raisins, red onions & roasted red sunflower seeds’, was zeer smakelijk.

De vegan Dushi Burger: pittige curry & kikkererwten burger met zoete mango chutney, zure komkommer & rode uien, taugé, koriander en sla geserveerd op een wit broodje

De vegan Dushi Burger: pittige curry & kikkererwten burger met zoete mango chutney, zure komkommer & rode uien, taugé, koriander en sla geserveerd op een wit broodje

Wat ons betreft is Burgertrut een must als je in Rotterdam bent, leuk om te combineren met een bezoekje aan de ernaast gelegen Markthal!

Burgertrut is gevestigd aan Hang 5 in Rotterdam centrum en goed te bereiken met het OV, op een paar minuten loopafstand van trein en metrostation Blaak. Kijk voor de openingstijden en het menu op de website.

De eerste foto in dit artikel is afkomstig van de Facebook pagina van Burgertrut.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

reageer