Lavash platbrood

Lavash is een heel lekker Armeens knapperig platbrood. Ideaal om te serveren met een dip zoals hummus of baba ganoush. 

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel za’atar (dat is een mengsel van oregano, sesamzaadjes, sumak en zout)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 240 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier en zet deze in de oven.
  • Meng de bloem, olijfolie, zout en 150 ml. warm water tot een deeg. Kneed voor 5 minuten tot het elastisch is geworden.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol deze uit in een cirkel met een doorsnede van ongeveer 15 cm.
  • Bestrijk met een bakkwastje met wat water en bestrooi met wat za’atar.
  • Haal de bakplaat uit de oven en leg de platbroden er op. Bak voor 3-4 minuten aan beide kanten tot het goudbruin begint te kleuren.
  • Lekker met hummus en baba ganoush.

Abrikozen met chocolade en pistachenootjes

Abrikozen met chocolade en pistachenootjes

Simpel maar oh zo lekker. En hoe leuk staat dit op tafel als hapje tijdens een high tea? Ook lekker als extraatje in de lunchtrommel! ...
Vegan bananenpannenkoekjes (4 ingrediënten!)

Vegan bananenpannenkoekjes (4 ingrediënten!)

Heel lekkere en gezonde pannenkoekjes die je maakt met maar 4 ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. En ook nog eens vegan! ...
Vegan vanille toetje

Vegan vanille toetje

Supersnel en superlekker vegan toetje! ...
Rijstwafel met pindakaas en banaan

Rijstwafel met pindakaas en banaan

Eenvoudig maar oh zo lekker: een rijstwafel belegd met pindakaas, banaan en kaneel. Ik vind zelf de 100% pindakaas het lekkerst, deze bestaat zoals de naam al doet niets anders dan pinda's ...
Tostones

Tostones

Wat een lekkere ontdekking: tostones! Dit zijn gefrituurde plakken bakbanaan die gezouten als chips worden gegeten of bij de maaltijd. Ook worden ze in sommige landen als hapje gegeten, belegd met bijvoorbeeld kaas of vlees. In plaats van de traditionele frituurpan gebruikte ik een laagje kokosolie om de tostones in te ...
Rijstwafel met amandelpasta, aardbei en kokos

Rijstwafel met amandelpasta, aardbei en kokos

Rijstwafels saai? Welnee! Je moet ze alleen wel lekker beleggen. Wat dacht je van deze fruitige wafel belegd met amandelpasta (of andere notenpasta), verse aardbei en gedroogde kokos? Superlekker! ...
Croutons

Croutons

Lekkere knapperige croutons voor over salades of in de soep: die maak je heel makkelijk zelf. En het is ook een ideale manier om oud brood mee op te maken! ...
Groentechips van rode biet, pastinaak en zoete aardappel

Groentechips van rode biet, pastinaak en zoete aardappel

Probeer eens deze groentechips in plaats van die met aardappel. Omdat ze in de oven worden gebakken zijn ze een stuk beter voor de lijn en je krijgt er meteen wat extra groenten door binnen! ...
Gesuikerde sinaasappelschillen (met bonus siroop!)

Gesuikerde sinaasappelschillen (met bonus siroop!)

Sinaasappelschillen? Die gooi je toch weg, right? Ja, dat dacht ik dus ook. Tot ik erachter kwam dat je ze heel makkelijk om tot toveren tot een lekkernij dat je gerust snoep kunt noemen: gesuikerde sinaasappelschil of in het Engels: candied orange peels. Leuk om cadeau te doen! Na het inkoken ...
Hot coco choco

Hot coco choco

Een echte lekkere comfort drink: warme kokosmelk met extract van cacao nibs en kokos ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer