Aquafaba mayonaise

Aquafaba: misschien heb je er wel eens van gehoord: het is het vocht uit bijvoorbeeld een blik kikkererwten. Met dit goedje kun je allerlei vegan dingen maken, van meringues tot koekjes, en van chocolade mousse tot aan…mayonaise! Ik vond deze mayo heel geslaagd, let wel: het is een zurige variant die je vooral in België veel ziet. Hou je van romige zachte mayonaise, dan kun je dit recept beter aan je voorbij laten gaan of minder azijn gebruiken en wat zoetmiddel zoals maple syrup toevoegen. Ik at deze vegan mayo met ovenfrietjes. Smullen!

Ingrediënten voor ongeveer 250 ml.
1 tbsp/15 ml. appel cider azijn
1/2 tsp/2,5 ml. mosterd
1/2 tsp zout
3 tbsp/45 ml. aquafaba (vocht uit een blik kikkererwten, op kamertemperatuur)
3/4-1 cup/180-240 ml. olie met een neutrale smaak

Bereidingswijze
Meng de azijn, mosterd, zout en aquafaba met een staafmixer. Voeg dan beetje bij beetje de olie toe en meng tot het de gewenste dikte heeft. Giet het dan in een schaaltje en zet in de koelkast, waar het nog wat dikker zal worden van structuur.

Aquafaba mayonaise

Aquafaba mayonaise

Aquafaba mayonaise

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

  • Reply Sanne

    Wat leuk dat je zo aan de slag bent gegaan met aquafaba en er een mayonaise van gemaakt hebt :)! Tof dat je dat zo probeert. Ik wil ook nog steeds iets maken met aquafaba, de vegan meringues bijvoorbeeld, maar op de een of andere manier durf ik het niet zo goed, haha.
    Je blog ziet er weer mooi uit trouwens, mooie header heb je!
    Liefs

    13 juli 2016 at 22:02
  • Reply Nicolas

    Wat te zout van smaak voor mij persoonlijk! Volgende keer ga ik het zout er eens uit laten, misschien een beetje gember en peper toevoegen in de plaats.

    Fijn recept!

    14 januari 2018 at 23:39
  • Reply Els

    Net geprobeerd en super gelukt! Bedankt!

    29 augustus 2018 at 19:35
    • Reply Suzanne

      Wat goed om te horen, leuk dat je het laat weten! 🙂

      29 augustus 2018 at 19:39

    reageer